Trees on Tuesdays och focaccia

Eller egentligen är det är träd från söndagen, den första maj. Skulle ändå säga att så värst mycket grönare har det inte blivit under de två senaste dagarna 🙂

Alexandersgatans och Mannerheimgatans korsning där i bakgrunden. Jag gillar de gamla ståtliga träd som vi har i många parker i stan. En del har vi tvingats fälla av säkerhetsskäl och därför syns ett nytt planterat i bakgrunden mellan de två äldre knotiga.

Bra arbetsdag i dag med jämn fördelning av jobben mellan mig, biträdande redaktionschefen och redaktionssekreteraren. Layouten har kommit bra igång och på andra avdelningar jobbas det förstås också som normalt, vecka ut och vecka in.

Efter en paus på grund av att olika saker krockat och ställt till det kunde jag åter gå på massage i dag. Behövdes. Och healingen som är guld värd.

Nu ska jag låta kärlek flöda in i mitt liv ❤ och själv även ge och få. Kanske någon bit av min pansar lossnar för var dag som går. Men tid har det tagit, och den tiden har jag behövt för att återhämta mig.

En av de godaste focacciabröden i stan finns hos Café Favorit om ni frågar mig. Flingsalt, soltorkade tomater, rosmarin, välgräddat – till och med lite knaprigt i kanterna.

18 reaktioner på ”Trees on Tuesdays och focaccia

 1. Det ser ganska ogrönt ut där hos dig jämfört med andra bloggar som har visat vårens framfart. Men snart exploderar nog grönskan även hos dig 🙂

 2. Trädet är en parklind, de var mycket populära en tid. När Runebergsparken i Borgå byggdes upp på 1870-talet planterades flera parklindar, några ursprungliga lär stå kvar. De blir knotiga, vår skogslind blir inte. Roligt också att den blommar sent… Nu vet jag vad jag skall ta till teet när jag kommer till Lovisa inom en kort tid – ser nu ut som en insläpad regnvåt katt i kalufsen.

  1. Du är en hejare på träd! Jag gillar knotorna 🙂
   Ja, du ska absolut köpa en focaccia! Jag frågade i dag, och tjejen bakom disken sa att de har av den varje dag.
   Alltid kanske det inte finns kvar, men där fanns fyra bitar då jag var inne klockan 15.45.

 3. Ser inget grönt alls i dina träd alls, men däremot upptäckte jag minst tre tvåbenta varelser på första bilden. Du ser , det går att få med personer när man fotar;-)
  Så du har träffat (på) kärleken:-) Önskar dig ett stort LYCKA TILL!
  Focaccia är inte min grej, för mycket deg, ungefär som pizza. Huvudsaken är ju att du gillade den:-)

  1. Det finns olika focacciabröd och jag har bara hittat en hittills som jag gillar.
   En del är för flottiga och har, som du säger, pizzadegsliknande konsistens.
   Nej! Jag har inte hittat kärleken – men jag HOPPAS kunna göra det 🙂

 4. Vad gott brödet såg ut. Det hade jag helt säkert köpt.
  Jag väntar också på lite grönt. Hade varit nöjd om jag kunde ana en liten skimmer av den färgen på träden. Jag gillar gamla träd väldigt mycket och undrar ibland vad de har sett och varit med om.
  Kram!

  1. Ja, alltså någon kärlek har jag ju inte hittat – men jag känner att jag så småningom kunde vara beredd för att sänka garden.
   Inte vara rädd för att inte duga, eller för att bli sårad och kritiserad.

 5. Tycker nakna träd mot himlen är vackert. Skall lägga upp lite bilder på grönskan hos mej.
  Jag gillar sådant bröd.
  Kramar från oss

 6. Inte mycket till grönska hos oss heller, vi ligger ca 1 månad efter med våren i år till följd av kylan. Grönskan lär dock komma om vi har lite tålamod…. 😃
  Härliga, knotiga träd! Om de kunde tala hade de en del att berätta gissar jag….

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.