Ute på tur med Saga + Lovisavyer

Cyklade ut på Sågudden för att kolla isläget. Har ingen aning om hur tjock den är men det finns inga öppningar i den, förutom en ränna som gjorts för en båt till Såguddsbron (syns inte på bilden).
Cyklade ut på Sågudden för att kolla isläget. Har ingen aning om hur tjock den är men hela inre viken verkar ännu vara istäckt.
Renoveringen av Bastion Rosen har påbörjats men nu verkar arbetet ha stått still några år.
Renoveringen av Bastion Rosen har påbörjats men nu verkar arbetet ha stått still några år.

Min andra cykeltur med Saga blev ungefär nio kilometer lång. Här har jag stannat för att kolla renoveringen av Bastion Rosens mur. I mars 2011 skrev Östra Nyland så här om arbetena där – men förmodligen tog pengarna slut.

Här har förr funnits en brännvinsfabrik. I dag bor här en konstnär.
Här har förr funnits en brännvinsfabrik. I dag bor här en konstnär.

Det här är mina barndomskvarter. Före detta brännvinstornet på Klapphusgatan byggdes 1876. Den delen av huset ligger bakom tornet, som byggdes 1886. I nedre våningen, där man ser en vit dörr, bodde min barndomskompis med sin mamma och pappa i två små rum. Vi var 3-4 år då vi träffades. Jag gick in och frågade Eivors mamma om hon fick komma och leka med mig. Eivor och jag är goda vänner ännu i dag, men hon bor inte kvar i Lovisa.

Min mamma säger att moln som ser ut som fjädrar betyder ändringar i väderleken, i det här fallet att vi skulle få regn efter en hel vecka med härlig vårsol.
Min mamma säger att moln som ser ut som fjädrar betyder ändringar i väderleken, i det här fallet att vi skulle få regn efter en hel vecka med sol.
På sommaren brukar det inte finnas så här mycket vatten i Lovisaån. Då ser den också lite vackrare ut med grönska kring sig.
På sommaren brukar det inte finnas så här mycket vatten i Lovisaån. Den här bilden är tagen i Garnison, nära idrottsplanen, och den finns där endast som gång- och cykelbro.

4 reaktioner på ”Ute på tur med Saga + Lovisavyer

  1. Gillar verkligen dina sightseeing turer i och kring Lovisa. Tycker även att det är fint och aningen otippad att du stannat kvar där och inte flyttat.
    Lovisa verkar vara en sympatisk liten stad med mycket värme och fina minnen.
    Tur att du nu har Saga, då visar du säkert upp fler sevärdheter från din hemby:-)

    1. Fler sevärdheter ska det bli!
      Jag har bott i Helsingfors och ett år i Stockholm, men storstäder är inte min melodi. Men man är från S:holm och han älskar också Lovisa. Vi är småstadsmänniskor helt enkelt 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.