Stämningsfull kväll

… önskar jag er alla. Ser själv just nu på ett av många favoritprogram, ”Efter nio” på Yle Fem.

Ett av många favoritprogram.
Ett av många favoritprogram.

Hade städföretaget här för andra gången sedan jag flyttade in. Men vad gör då min dammvippa där vid teven?
Skrev i går på Facebook att bara amatörer städar innan städföretaget kommer 🙂
De facto städade jag inte i går, men jag plockade undan en del grejer så att städarna inte skulle snubbla över dem.
Mycket skönt att komma hem till ett fräscht och doftande dammfritt hem. Mycket är det för trägolvens skull jag anlitar städföretag. Har inte bra utrustning själv för sådan städning och tycker städarna också ska ha jobb.

Anlitar du städföretag? Varför eller varför inte?
Om du anlitar – vågar du säga att du gör det eller känner du dig då antingen låt eller snobbig?

Ha en mysig kväll!
Ha en mysig kväll!

8 reaktioner på ”Stämningsfull kväll

 1. Anlitar inte ett städbolag, men borde verkligen göra det. Tycker inte att det är ett dugg snobbigt att medge att man tar hjälp med sysslor som man antingen inte är bra på eller helt enkelt inte vill befatta sig med.
  Däremot anlitar jag fönsterputsare…

  I Sverige kan vi ju t o m dra av för hushållsnära tjänster – RUT-avdraget. Man betalar liksom bar hälften, resten får man tillbaka på skatten. Ett utmärkt sätt att bli av med svartjobb!

 2. God kväll! Kan förstå om du anlitar städfirma som jobbar heltid och inte har någon ”hjälpreda” heller, som Inga Harman eller Inge Görhan 😉

  Jag investerade i en kraftfull nyare variant av batteridriven dammsugare, skonar min rygg, men innan dess funderade jag på städfirma. Funderade också på fönsterputsare, men då köpte jag mig en maskin till det.

  Lång utläggning, men det är ekonomen i mig som talar. Jag skulle absolut inte skämmas att anlita hjälp! 😉
  Känns nästan som om jag jobbar denna veckan, för agendan är full i 7 dagar! Kram, Gerd ❤

  1. Hahaa, nej jag har varken Inga eller Inge här 🙂 Köper jag städredskap har jag inte tålamod att lära mig använda dem. Tror de skulle samla damm i en skrubb 🙂
   Klart att jag skulle göra mer själv och fundera ekonomiskt om jag ständigt var tvungen till det. Nu klarar jag mig, vissa månader kan vara lite tajtare, som t ex då det kommer extra utgifter (vinterdäck till bilen t.ex).
   Kram!

 3. Jag anlitar inte städbolag men jag skulle gärna vilja det. Men tar emot att andra främmande människor ska in i mitt hem. Dessutom skulle gärna ha en som lagar min mat. Ja, nästan hellre det. 🙂
  Ha en skön kväll du med. 🙂

 4. Då jag jobbade ”dubbelt” hade vi städhjälp och det var jätteskönt. Nu då jag jobbar mera normala tider tycker jag att vi hinner och kan städa själva, men visst var det skönt då man fick komma hem till ett nystädat och väldoftande hem. Jag skämdes inte för att ha städhjälp, tvärtom rekommenderade jag det!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.