Jag skriver igen

Känns befriande att kunna författa igen.
Känns befriande att kunna författa igen.

Min tredje bok i serien om Adrian Debutsky kom ut i september 2012. Efter det har jag skrivit mycket sporadiskt. Jag har knattrat ner olika kapitel men de har på inget sätt hängt ihop med varandra. Jag har bollat idéer om hur hans liv ska gå vidare.
En ny bok föds inte i ett nafs, särskilt inte då författaren är journalist på heltid. Och en del av inspirationen försvann i maj då den stora omvälvningen skedde i mitt liv. Då man genomgår en skilsmässa, där man själv är den överraskade och chockade parten, är man inte den mest kreativa människan.

Men i går frågade några vänner, som läst mina tidigare böcker, om en ny är på gång. Jag svarade helt ärligt att ingen ny bok helt allvarligt är på gång.

På något sätt satte frågan tydligen ändå i gång en process. För i dag var det hur enkelt som helst att sätta sig ner och bara börja skriva. Jag vet vad Adrian ska göra det närmaste halvåret, var han ska bo och vad han ska jobba med. Alldeles nyss fick jag ytterligare en idé om hur jag går vidare i boken vars första kapitel nästan är klart.

Men fråga mig inte när boken är klar 🙂 Utan ledighet från jobbet, som jag inte ens tänkt på att anhålla om, tar processen minst ett år.
Tycker ändå att det här med att jag åter är kreativ är ett tecken på att en det skett en positiv vändning i mitt liv.

16 reaktioner på ”Jag skriver igen

 1. Så roligt ! Blir så glad för din skull. 🙂

  Det är så fantastiskt när inspirationen finns och idéerna vill bli formulerade.

  (Skulle vara mycket tacksam om du skulle, vid tillfälle, ha lust att läsa något av de tre kapitel jag skrivit på min nästan färdiga roman, som finns på min sida i menyn och ge mig din ärliga uppfattning och kanske lite konstruktiv kritik.)

  Ha en skön kväll !

  1. Jag har för mig att jag läste ett kapitel för ett tag sedan, om jag inte blandar ihop med någon annan som bett mig läsa.
   Ska kolla på nytt! Är inte så bra på att ge kritik, det är lättare att rätta grammatiska fel, men att gå in på innehållet är svårare, för det finns ju så många olika smaker då det gäller litteratur – själv gillar jag dialoger, att det inte blir för många sidor utan sådana.

   1. Vad jag allra mest är blir tacksam för är din ärliga uppfattning om själva ”skrivandet/texten/formuleringarna/” håller som de är eller om och hur mycket i så fall som behöver bearbetas/skrivas om.

    Jag vet att storyn håller, så det handlar mer om mitt sätt att skriva och formulera mig.

   2. Det lilla jag läst, ungefär två-tre kapitel, säger att jag som läser vill ha mer dialoger – men det är en subjektiv åsikt.
    Borde ju läsa mer för att kunna säga mer 🙂
    Tänker du skicka den till ett förlag?

  1. Kanske mina inlägg inte säger riktigt hela sanningen, för jag har lämnat bort de mest ledsna tankarna från bloggen. Tar nog upp dem då och då men inte lika ofta som förr. Det ledsna finns kvar, många funderingar och obesvarade frågor också – men visst – livet har börjat gå bättre, jag ser framåt – vill resa, hoppas träffa en ny kärlek osv.
   Det är ju alltid nåt 🙂

 2. Så roligt Carita! Det ska bli spännande att se vad Adrian hittar på den här gången. Jag ser fram mot att få läsa om hans fortsatta liv.
  Varm kram, Ingrid

 3. Äntligen- säger jag och L!!! Inte en sekund för sent att du sättet igång med Adrian!
  Låter toppen- förstår att det tar tid med allt som varit- men kul att något är på gång!
  L räknar med att få vara med på ett hörn- själv är jag bara support och hejar fram både dig o A!!! 😉
  Carita- härligt att läsa om dina ”framsteg”!!!!
  Kram

  1. Jag har toppar och dalar ännu, ibland undrar jag vart jag är på väg… men jag tror också som du, att jag kan skriva igen – det måste vara ett friskhetstecken 🙂
   Tisdagskram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.