På Monicas café i Lappträsk

… är det alltid mysigt! Var där och intervjuade några trevliga Lappträskbor i dag. Vad intervjun handlar om kan jag inte berätta ännu men passade på att ta bilder av caféägarens utställningar.
Gamla kaffepannor och lite nyare konstverk. Dessutom finns där konstverk som barnen i lågstadiet gjort och gamla kastruller i ett annat fönster.

En del av alla kaffepannor som finns utställda i fönstret.
En del av alla kaffepannor som finns utställda i fönstret.
Viveca Husbergs konst pryder väggarna. Här har lokala förmågor möjlighet att visa upp sina alster.
Viveca Husbergs fotokonst pryder väggarna. Här har lokala förmågor möjlighet att visa upp sina alster.
Ytterliga tre foton av Husberg.
Ytterliga tre foton av Husberg.

17 reaktioner på ”På Monicas café i Lappträsk

 1. Jag stannar tydligen alltför sällan i Lappträsk, vet inte ens exakt var Monica´s café finns! När vi kör över 300 kilometer till Nyslott ligger Lappträsk lite för nära (ca 50 km) för en första paus, tyvärr. Säkert hundra gånger trevligare än den nattöppna bar halvvägs som vi burkar frekventera av nödtvång…

 2. Så mysigt – ett konstcafé. Mera sådant säger jag bara. Man blir ju glad att vistas där och ta en fika!

 3. Kaffepannorna fick mig att tänka på mormor, kaffepannorna är så starkt förankrade i min själ, det där kokkaffet som skulle kokas upp och sjunka ner, ser hur mormor står och lyfter lite på locket för att se när det är klart.

  1. När du berättar om dina minnen stiger liknande upp också för mig – annars tycker jag ibland att jag inte minns så mycket från barndomen. Men det gör man nog så fort nån annan börjar tala/skriva om den 🙂

 4. Ibland vet jag inte alltid vad som är äkta minnen, genom åren så berättas ju saker för barnet som sen lätt följer med som egna minnen. Känner också att jag inte minns så mycket som vissa verkar göra, men känslomässigt känner jag mig väldigt förknippad med fysiska minnen, mormors soffkudde som var så skön att nypa i med svalt överdrag i blått, där låg vi, mormor och jag och vilade varje eftermiddag. Många av mina minnen sitter i känsel och doft, de minnen jag vet är mina. Kram

  1. Det är en fin förmåga du har då du kan minnas på det här sättet.
   Har också tänkt på det där – vad är äkta minnen, vad är något man fått berättat för sig och vad har då ändrats på den väg alla minnen och berättelser vandrat.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.