Söndagsbilder

Dagen började med moln på himlen men prognosen lovade sol längre fram på dagen, och den höll! Sådan lycka att ha sol från tolv på dagen till sena kvällen för i morgon lär det regna igen.

Underbar doft den sprider, doftrankan. Hoppas jag kan hålla den vid liv!
Underbar doft den sprider, doftrankan. Hoppas jag kan hålla den vid liv!

Åkte med min syster till Borgå som har affären Jysk. Hon skulle ha några grejer därifrån. Jag som inte skulle ha något alls kom hem med nya lakan (bild kanske kommer senare) och lite annat smått och gott.

Passade på att besöka Plantagen, som inte heller finns i Lovisa, och där köpte jag en doftranka. Om någon har skötseltips för den tar jag tacksamt emot.

81-års kalas på sommarstället.
81-års kalas på sommarstället.

Bra att jag har en cykel som jag rör mig mycket på under sommarlovet… så mycket kalas med godelimanger som det vankas 🙂

Liza Marklunds senaste bok.
Liza Marklunds senaste bok.

Och nu måste jag sätta fart på att läsa slut Keplers ”Stalker”… jag har varit riktigt lat med böcker den är våren. För innan jag läst slut den får jag inte läsa Marklunds nyaste.
Något som ändå börjat störa mig på senaste tid, och det är kanske därför jag läst Kepler så långsamt… är att nutidsförfattarna verkar tävla om vem som kan skriva de mest blodiga, brutala och bestialiska böckerna…
Och jag som bara ville läsa fina saker om Joona Linna… ❤

17 reaktioner på ”Söndagsbilder

  1. Nä, det ska finnas balans – och jag tycker författarna kan låta oss fantisera lite själva, jag behöver inte alla blodiga detaljer, avhuggna armar och sånt…

 1. Älskar kak-kalas. Gillar dock inte kakor och sådant, men det är så mysigt. Kan inte äta sådant, men dt doftar härligt. Tycker om stämmningen
  kramisen

 2. Instämmer. Jag tycker också att berättelserna blivit värre. Om det nu inte är jag som blivit känsligare. Kanske en kombination? Har slutat läsa deckare och kriminalromaner, får bara mardrömmar av sånt. Så härligt med kalas ute i det gröna!

  1. Man undrar ju varför det måste vara så här. Visst är världen grym men varför inte lämna en del detaljer till läsarens fantasi?
   Hoppas du får en fin start på den nya veckan! Njut av sommaren!

 3. Hej du,,ser att din midsommarhelg blev trevlig,,min blev kul den med,vi hade ju tur med vädret på fredagen,sen på lördag kom en ordentlig skur på Em..Ser att du bor i Lovisa (tror jag)..Visst är Lovisa vänort till Landskrona..
  Doftrankan,håll den fuktig när den blommar,annars var sparsam med vattningen,(har jag läst någonstans)..Haé Kram.

  1. Jag tror att vår vänort är Karlskrona – men ja, du har rätt – jag bor i Lovisa i södra Finland, cirka åtta mil öster om Helsingfors.
   Tack för tipset om doftrankan!

 4. Liza Marklund kommit med en ny bok! Har läst alla hennes, så ska sätta in en beställning på den nya i biblioteket. Brukar inte köpa deckare, dem lånar jag istället. Tycker också att det börjar bli lite väl mycket blod o brutalitet i många böcker.

  1. När jag läst ut min säljer jag den för en tia, men det kan dröja några veckor innan jag är klar med den – förr läste jag Marklund på tre dar 🙂 Boken är splitterny i Sverige, vet inte hur länge det brukar dröja innan de nya svenska kommer hit? Köpte min via Inge-Maj då hon o B kom från Sverige till Lovisa.

 5. Ska snart ge mig ut på promenad och börja på den 😀 Tittar förbi och önskar en trevlig sommar, är bara hem och vänder och sen så flyttar jag 😀

 6. Jag tycker att Keplers böcker är tråkiga just på det sätt du beskriver det. Jag vill veta mer om personerna.

  1. Det vill jag också, veta mer om t.ex. Joona Linna. Böckerna (serien) var bättre i början, men det är väl svårt att hålla en viss stil så att alla läsare är nöjda när man är inne på femte, sjätte eller ännu n:te boken så som Marklund är med Annika Bengtzon 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.