Livet går vidare, vad än händer

Snart ÄR det jul … och det skulle inte ha förvånat mig om jag hade sett en jultomte i affären i lördags. Men tillsvidare hittade jag bara julgodis och adventskalendrar. Har dock på Facebook sett kompisars bilder av adventsstakar och julprydnader som finns till salu.

Lite för tidigt tycker jag, men vet att många älskar julen.
Lite för tidigt tycker jag, men vet att många älskar julen.

Det känns bara så märkligt hur tiden rusar. Snart har halva oktober gått.

Och det där med att livet på jorden går vidare vad som än sker.

Mitt i min vardagslunk, eller i min vardagsbrådska, delas Nobelpris ut och terrorattacker skördar liv.

Inom loppet av fyra dagar gick också tre personer jag kände bort. Ingen av dem tillhörde den riktigt närmaste vänkretsen men jag berördes ändå djupt av vart och ett dödsbud. Det var människor jag på olika sätt hade lärt känna, och nu finns ingen av dem mer.

När en sten kastas i vattnet bildas ringar på ytan. Lite så är det med sorgen också, den når ut i cirklar, vida omkring och berör många.

Ta väl hand om varandra ❤

12 reaktioner på ”Livet går vidare, vad än händer

 1. Jag firar inte jul, och har inte gjort det sedan 2006 då föräldrarna avled, och jag tror att de firade jul för barnens skull hela tiden, och vi barn ville inte göra dem besvikna. Numera blir det bara annan belysning i några fönster detta för att inte skilja mig allt för mycket från mängden. Ingen speciell mat heller.
  Svante

  1. Ungefär samma här. Julen ger en några extra lediga dagar att varva ner från jobbet, ta det lugnt – visst tänker jag på julens budskap, men typiskt finsk julmat är jag inte förtjust i.

 2. Är ingen julmänniska heller, och juldekorationer med mera den 12 oktober är bara för mycket. Håller med dig där.

  Ja, det är ju så – ju äldre man själv blir, ju fler begravningar får man gå på. När man var ung/yngre var det bröllop och dop som gällde…

  1. Ja, det är ju naturligt… men man vänjer sig ju inte liksom… Nu var de här personerna inte så nära att jag går på begravning, men jag kände dem, och en var kollega fastän hon jobbade på annat bolag i annan stad… 😦 Sorgligt.

 3. Gräs med tomtar i – varför inte? En idé till ny juldekoration när julhelgerna de senaste åren varit snöfattiga…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.