Bloggstatistik 2015

Ett nyår ska man väl alltid börja med skumpa och choklad? :-D
Ett nyår ska man väl alltid börja med skumpa och choklad? 😀

Då jag 2014 hade rekordmånga besökare, särskilt efter att jag började skriva om mina känslor efter skilsmässan, trodde jag inte att jag kunde få fler besökare 2015. För det hade visat sig att ju fler helt vardagliga och glada inlägg jag skrev… desto färre läsare. Krasst sagt tycks många som sporadiskt läser bloggar tycka om att gotta sig åt olycka, sjukdom och andra ledsamheter.

Men, jag hade trots allt lite fel. Antalet besökare på min blogg var 138 609 under 2014, i snitt 380 per dag.
Under 2015 hade jag 153 411 besök, en ökning på 14 802 och i snitt 420 per dag.

Jag tackar er alla som följer mig, eller som läser min blogg sporadiskt.
Ni som känner mig väl vet att jag älskar statistik och klart att jag följer den noga också 2016.

Nu tror jag ändå inte att jag kan få så många fler besökare, men om jag kan behålla alla jag haft och få en del nya hoppas jag att jag även 2016 kommer över 150 000 besök i året. Det betyder 12 500 i månaden och för att nå den besöksmängden krävs en massa interaktion.
Därför satsar jag på att följa andra bloggare, tycka till hos dem och ibland byta bilder. Då man skapar serier eller går med i sådana som andra är med i träffar man en massa likasinnade personer.

Själv har jag bland andra serierna Fina fönster, Vackra väggar och Glad måndag. Dessutom deltar jag i Skyltsöndag och ska kanske åter gå med i Fototriss. En bloggvän introducerade också serien Guess What som är en kul tävling. Vem vet om jag hakar på där också 🙂

Här finns min årsrapport från WordPress. Scrollar du nästan längst ner på sidan hittar du dem som kommenterat mest hos mig – titta in hos dem så kanske du hittar en ny favoritblogg!

38 reaktioner på ”Bloggstatistik 2015

 1. Carita, grattis till fin statistik!
  ( försökte gå in på årsrapporten men kom inte vidare….)
  ha en fin fredag!
  kram

  1. Jag tror att du måste vänta en tag innan den laddar upp eller också måste jag göra den offentlig… hmmm… tack för att du sade till! Du är en av de mest flitiga att kommentera hos mig, tack för det! Kram!

   1. Carita, jag mejlar dig mitt nummer så kanske vi kan ses när du kommer!

 2. Grattis till den fina statistiken. Grattis till mig själv också för bronsplatsen för 430 kommentarer. Ibland undrar jag hur man hinner med. Jag menar man kommenterar ju inte bara hos dig utan hos en massa andra bloggare också. Liknar definitivt ett heltidsjobb;-)

  Har inte ens kollat min statistik hos blogspot, men vet att den inte bjuder på en årsrapport och inte ”spottar ut” årssiffror, utan vecka, månad och hela tiden sedan bloggen startade.

  Å egentligen spelar det ingen roll för mig. Precis som jag skrev i mitt inlägg igår så är jag inte ute efter kvantitet utan kvalitet.

  Kul att du vill hänga på ”Guess What”-tävlingen (stort tack för länken där). Om du gör det så vill jag bara säga att det inte är jag som har uppfunnit den, utan Sanna med den här bloggen: http://gemsofmylife1.blogspot.se/. Vill ju inte att hon ska bli ledsen när du kanske länkar till mig i stället för till den rätta ”upphovskvinnan”.

  1. Ja, du har nog rätt i det där – man undrar hur man hinner! 🙂
   Men så länge man tycker det är kul så är det ju bara bra.
   Och jo, jag visste att det var nån annan som var moder till Guess what, och det kommer ju bra fram här nu via din länk 🙂

 3. Gud vad jag är flitig att kommentera. Det är nästan så att jag blir skrämd.
  Tyvärr är jag lite tvångsmässig kommentator.
  Det är roligt att se att även glada inlägg drar läsare. Världen vore ju hemskt om det var bara olycka som lockar. Vilket ibland får jag känsla av när jag läser medias rapportering om saker som händer i världen och känner en besvikelse när saker inte händer så som de tror att det skulle hända.
  Min statistik går däremot neråt, i bästa fall så står den stil.
  Det var längesen jag hade bra statistik. Nu är det hälften av det var då. Nåväl… Nytt år… Nytt hopp!
  Grattis till fin ökning.
  Kram!

  1. Du ska varken skämmas eller skrämmas för att du kommenterar. Jag är så glad för att du gör det och jag hoppas fler från Finland kunde göra det hos mig också.
   Jag har några trogna läsare som lämnar spår ibland, men verkar som om ni svenska läsare är öppnare och modigare på nåt sätt.
   Tycker du haft många gilla-tryck på din blogg, kommentarer också så det känns märkligt om statistiken dalar.
   God fortsättning i alla fall – jag hejar på dig!

   1. Tack!
    Ja, finnarna har ju rykte att de är svåra. Men jag minns när jag lämnade min första kommentar. Det var stor grej och trodde att jorden skulle sluta snurra ett tag. Hade tom lite ont i magen. Men sen gick ju lättare och lättare. 😇

   2. Jag tycker det är kul att kommentera. Då jag gör det hos bloggare jag inte känner väl är jag mer neutral, alltid positiv dock.
    Då man blivit mer bekant vågar man har mer raka och ärliga åsikter.
    Tycker du är både rak och saklig.

  1. Tack! Jag hoppas ingen tar det som skryt, jag är bara så glad för att så många läser och jag svarar på alla kommentarer och försöker också hinna besöka alla som besöker mig.

 4. Vad kul statistik och Grattis! Jag gillar själv statistik, men kan inte få en sån fin sammanställning som du har.
  Du är idérik och kan nog höja ditt besöksantal 😉
  Och jag läser din blogg så ofta jag hinner, men är tydligen inte så aktiv kommentator 😉
  Ha en go fortsättning! Kram ❤

  1. Jag läser dig också så ofta jag hinner, men vi har ju kontakt via FB och WF också, och vi är säkert båda nöjda med det 🙂
   Vi kommenterar då vi hinner, samma som med spelet – vi gör drag då vi hinner.
   Du är en fin vän. Kram!

   1. Jo, så är det. Och det ska vara skoj!

    Jag ska rätta mig lite. Jag skrev att jag inte kunde få fram så bra statistik som du, och där menade jag bloggverktyget, WordPress är nog bättre på detta. För jag har många läsare och är så nöjd med det!
    Kram fina vän!

   2. Ja, du får så gott som alltid många kommentarer också – sånt känns fint! Men visst kräver det att man är aktiv och lite peppande hos andra också.
    Lördagskram!

 5. Kul med statistik och roligt att wordpress sätter samman en rapport. Tyckte om att läsa min egen också. Ser att jag kommenterat mycket på din. Är glad att jag hittat din blogg, känns som ett extra band till Finland. Hoppas att du hade en fin nyårsafton och en trevlig nyårsdag. God fortsättning önskar jag dig!

 6. Grattis till fina besökssiffror ! 😊
  Är själv lite statistiknörd och intresserad.
  Hade själv liknande siffror under 2014/15 men slutade läsa/ kommentera i mars. Sedan dess har 80% försvunnit.
  Är glad att ändå så många vill läsa det jag skriver utan ”motkrav”.
  God fortsättning !

  1. Kul att det finns andra statistiknördar! 🙂
   Jag tror också att många besök hänger ihop med att man själv är aktiv, läser och kommenterar hos andra.
   Men det beror ju helt på om man har tid och lust för det.
   Samtidigt ser jag inte det som ett krav, att nån ska svara på kommentarer eller lägga ut sådana. Det är bara så jag vill funka själv just nu 🙂
   God fortsättning till dig med!

  1. Ja, alltså jag menar inte seriestrips med teckningar och sånt 🙂 Men att man en gång i veckan visar skyltar (söndag) eller då och då Fina fönster, jag har publicerat över hundra med tiden.

 7. Hmm jag får ingen statistik skickad till mig men då jag går in och tittar ser jag att även lilla jag fått fler besökare.

  Trevligast hitta dig 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.