En doft av bulle och jord…

… spred sig i bilen i dag.
Så om jag skrev att jag kände mig låg häromdan, kanske jag kan säga att jag var hög i dag 😀

I Borgå har jag många gånger gått förbi en liten vagn där man säljer något slags rullbulle och jag var nyfiken på vad den smakade. Det fanns bullar med bara socker på men också med andra smaker, bland annat kakao, och den valde jag.

Bulle på rulle med kakaosmak.
Bulle på rulle med kakaosmak.

Jag är faktiskt ingen större vän av bulle men den här är vansinnigt god.
(fick senare information av Antonia att det här är en Kürtőskalács kolla länken som finns i hennes svar)
Kanske det kan bero på att jag inte ätit godis på två veckor. Jag har inte haft sockerstrejk, och nu vet jag att någon gastar DU HAR VISST ÄTIT GODIS!!! Men nej, jag räknar inte en liten kakbit på en kollegas födelsedag eller en fastlagsbulle som godis.

Nya växter och ett kort inför alla hjärtans dag.
Nya växter och ett kort inför alla hjärtans dag.

Efter att några dagar varit låg i sinnet och inte vetat vad jag ska skriva om på bloggen har jag fått ett uppsving i dag. Jag känner mig som nallen på bilden på kortet jag fick av min vän Dimi.
Och tre nya grönväxter till specialpris blev det också i dag. Få se hur länge jag lyckas hålla dem i liv 🙂

24 reaktioner på ”En doft av bulle och jord…

  1. Utanför butiken i Ölstens? Jag har faktiskt undrat vad som säljs där… Lycka till med grönväxterna! Mina ser lite kangloga ut också. Dem jag har i fönstret måste verkligen tåla full sol, så det är lite knepigt. Tar bort dem sen när de mera liknar käppar…

  2. Tänk, nu har jag lärt mig ett nytt bakverk Kürtőskalács. Konstigt, men roligt att ungerska bakverk säljs i Finland.

    Lycka till med växterna, de ser lättskötta ut – typ får dom vatten två gånger i veckan så ser dom inte ut att gnälla;-)

  3. Lycka till med växterna, själv är jag helt hopplös med gröna växter inomhus. Glömmer bort att vattna dem helt enkelt, vilket påminner mig om att jag borde vattna de jag har för jag fick några stycken av svärmor före jul som hon planterat av sticklingar. Önskar dig en fin fredag! 🙂

      1. Fredagskram till dig fina Carita. Imorgon ska jag och mannen se en delfinal av svenska melodifestivalen i Malmö. Finlandssvenska som också deltar, Krista Siegfrid tror jag hon heter.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.