Arkivet – 12 juli 2012

Efter alla snöbilder jag visat här i början av veckan passar det bra att drömma lite om sommaren.
Och att visa en bild från Lovisa, såsom jag lovat göra.
Den lilla holmen Dunkahäll ligger på ett par kilometers avstånd från centrum. Jag har många fina minnen från den då jag var där i barndomen och ungdomen med träbåten Puck som vi hade på den tiden ❤

Dunkahäll, 12 juli 2012.
Dunkahäll, 12 juli 2012.

20 reaktioner på ”Arkivet – 12 juli 2012

 1. Påminner om Stockholms Skärgård, där mormor, och morfar bodde. Har många fina minnen från den tiden. Fiskade rätt mycket innan jag flyttade från Stockholm 1988. 2008 var jag på besök ute i skärgården, och efter att ha sett hur vattnet såg ut, så slutade jag äta Surströmming. Vattnet såg ut som spadet i Surströmmingsburken. Sedan fick jag se en fågel jag aldrig sett i skärgården tidigare, en svart gynnare, som heter Skarv. Äter numera sällan fisk, och aldrig från Östersjön.
  Svante
  PS. Gillar din bild. DS.

  1. Fint att bilden väckte minnen, fastän de från 2008 inte var de bästa… Och skarven finns det ju delade åsikter om. Månne de öar i S:holms skärgård som var helt vita för nåt år sedan återhämtat sig?
   Ha en bra dag Svante!

   1. När jag växte upp, och fram till 1988 fanns det Ejder i samma utsträckning, som det 2008 fanns Skarv. Jag såg inte en enda Ejder under detta besök, däremot såg jag en Snok. Jag kommer nog inte att besöka Stockholm något mer, Möjligen Kungsängen då Syrran bor där.
    Svante

 2. Härlig sommarbild! Tack vare Tomtans citat från en av sommarlåtarna framför andra så fastnade den i huvudet. Fast sämre låtar kan man ju gå omkring och nynna på när vintern fortfarande håller sig kvar 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.