Måste våga för att vinna

Jag ser fram emot att besöka en stor mässa i Tammerfors på söndag. Trädgård, inrikesturism, mat och vin och allt som en samlare kan önska sig.

Och är det något jag vill samla på så är det inte grejer utan intryck, och jag vill ta många nya bilder till bloggen.

Första veckoslutet i juli firas rosornas helg i Lovisa.
Första veckoslutet i juli firas rosornas helg i Lovisa. Jag ser fram emot sommaren och min sex veckor långa semester.

Har också alla möjliga andra små saker på gång, och diverse planer för min sex veckor långa semester som börjar den sjätte juni.

Människan behöver något att se fram emot. Efter stunder av misströstan och tårar brukar saker och ting så småningom åter ordna sig. Det gäller bara att lita på att så sker.

Jag vill fortsätta vara öppen, träffa nya människor. Och jag tänker allt oftare på att jag måste följa mitt hjärtas röst, den inre längtan som jag har. Jag måste våga för att vinna.

 

18 reaktioner på ”Måste våga för att vinna

 1. Det är som om ditt hjärta talar tillsammans med mitt.
  Att våga för att vinna.
  Öppen, för att träffa nya människor.
  Något att se fram emot.
  Det är så jag resonerade, när jag bestämde mig för Taizé.
  Lycka till, min själsfrände. Kram ❤

 2. Taizé verkar så spännande och trevligt. Vet en del som åker år efter år. Än har jag inte fått tummen ur att kolla upp möjligheten att åka dit och hur det skulle funka med min semester. Hoppas ni får det härligt både du Geddfish och Carita 😊

 3. Om folk skulle förstå hur bra de har med 6 veckors semester. En lyx som jag aldrig kan uppleva som småföretagare. Anställning är otroligt givande men få förstår det.

  1. Klart jag funderar på hur det skulle vara att på heltid satsa på det egna företaget. Ingen betald semester t.ex. Inga arbetskamrater. Mycket jag måste betala själv i form av försäkringar och arbetslöshetspremier eller vad de kallas.

   1. Men… Det är ju fördelar också. Och så finns det inget som har enbart fördelar eller nackdelar. Där det finns sol finns det skugga också. Och där det finns skugga finns det sol.
    🌦🌦🌦

 4. Roligt med mässan i Tammerfors! Å du – vågar man inte så vinner man inte. Man har ju liksom ingenting att förlora!

  1. Som singel har jag ekonomin att tänka på, det finns ingen som säger ”jag stöttar dig om det börjar krisa sig” – så lite måste jag planera och tänka efter innan jag hoppar 🙂

 5. Ja, jag vill också ha 6 veckors semester, i raken. Men det är svårt … med jobbet. Fast tre veckor ska jag nog försöka få till. 😊

 6. Ja sex veckor semester är en lyx få förunnade. Njut!
  Själv jobbar jag deltid sedan flera år, vill satsa på mitt eget liv, mitt parförhållande, min familj, mina intressen, lite studier, lite resor. Men har mycket att ge inom mitt arbete och har en bra karriär att se tillbaka på. Vi brukar ta en längre resa till värmen på vintern, vill inte vänta på sådant till pensionsdagarna, tänk om livet tar slut eller hälsan sviker en. Nej, livet skall levas NU. Du gör så rätt i att njuta och leva livet!
  Ha det så bra!

  1. Har först nu börjat tänka på vilken fördel det var att dela på kostnaderna, dvs då vi var två under samma tak. Nu blir det att vända på slantarna på ett annat sätt som singel.
   Men det har jag lärt mig mycket av också, och även om jag inte kan resa som förr kan jag njuta av de saker jag HAR råd att göra, t.ex. att åka på en bussutflykt till en mässa i en annan stad 🙂
   Vi fångar nuet så gott det går.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.