Det här med proportioner…

… började jag tänka på i går.
På radionyheterna sa man att det hade inträffat en KATASTROF på Oscarsgalan.

Kristallkronan träffade någons huvud?
Kristallkronan träffade någons huvud?

Jag såg framför mig hur en kristallkrona hade fallit ner och krossat några av gästerna. Eller att terrorister hade tagit sig in i festsalen och mejat ner folk. Eller att en brand brutit ut.

Men nej… det var alltså bara det att någon i misstag hade sagt att La La Land vann priset som bästa film. Och så var det Moonlight som gjorde det.

I skid-VM i Lahtis lär någon också ha sagt att ”nu får vi lyssna på norska nationalsången” fastän det var Ryssland som vann. Katastrof?
Eller mer ett mänskligt misstag? För Norge vinner ju inte precis hela tiden 😀

27 reaktioner på ”Det här med proportioner…

 1. Håller med dig – ord används allt som softast fel för att väcka uppmärksamhet. Men den dagen det är en katastrof – vad ska det vara för ord då? För att skilja det från att bryta nageln till att det verkligen är något illa? Så tänker jag ibland.

 2. Det är verkligen så. Vissa ord överanvänds i media: snöar det lite så är det snökaos, det är katastrof och jag vet inte vad. Jag blir så trött.

  1. Ja, så är det – KATASTROF och KAOS och andra förord används bara för att sälja lösnummer och för att få folk att klicka på nyheterna på webben.
   Jag blir också trött…

 3. Allt är relativ… Å du har såååååå rätt i det du skriver. Dessutom var det som hände på Oscargalan så långt ifrån en katastrof man kan komma. Det var bara så ”katastrofalt” pinsamt;-)

 4. Ja, herregud, ju mer utvecklat välfärdsland vi lever i, desto mindre tål vi av bakslag och det nu så gångbara ordet kränkningar. Vi får väl använda förstavelserna mega- och ultra- när det händer nåt verkligt illa. 🙂

 5. Det blir svårt att få uppmärksamhet när en äkta katastrof händer. Snart reagerar ingen längre när ordet ”katastrof” används. Det kan innebära ”katastrofala” följder… suck.

 6. Har också då och då funderat på detta.
  Katastrof och kaos är det ju väldigt sällan och jag tycker det är ord som inte används som de bör göras. Jag skulle mer kalla det för ”roddigt” i en del situationer. Katastrof var det i Ruwanda och i Biafra och har varit i en del länder som drabbats hårt på många sätt och där människor farit väldigt illa.
  Men i överigt….Tveksamt.
  Trevlig kväll!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.