Living in this mess

… börjar gå mig på nerverna. Men SNART är flyttföretaget här och bär bort allt.
Sedan har jag nya utmaningar på nya stället, men det är en annan femma.

Jag som vill ha ordning och reda lider av detta kaos…

Samtidigt som jag lider av röran, och måste försöka klara av att sköta vardagliga rutiner med jobb och sånt vid sidan om… så försöker jag se en mening i det här. Meningen med skilsmässan.

Hur mycket grejer hade inte jag / vi då vi bodde ihop? Många gånger sa vi, mest på skämt tydligen ändå, att allt borde sopas ut. Tänk att få börja från noll och inreda i enhetlig stil.

Jag tror ändå inte att vi hade hittat en enhetlig stil. Jag gillar inte gardiner, inte kuddar i soffan, inga textilier som samlar damm. Det mest romantiska som kommer in hos mig är en spetsgardin mot balkongen, som skydd mot flygfän. Annars vill jag ha möbler i stål, mörkt trä och läder, nyanser av grått, svart och vitt.

Just nu är jag SÅ trött på alla möjliga saker! Sådant som bara ligger i något förråd, i något skåp, saker som inte används.

Jag behöver en dator, en kamera, kortläsare, anteckningsblock, pennor, mina dagböcker, en teve, en mikrovågsugn, några få bestick och kärl… En soffa att sitta i, en säng att sova i, lite kläder… för att ta några anspråkslösa exempel.

Det har gått över tre år sedan jag började röja bland mina ägodelar.
Och tänk… jag är inte klar än. Men jag börjar se en mening med skilsmässan och de tre flyttarna på tre år.

17 reaktioner på ”Living in this mess

  1. Jo, det kan jag tänka mig, och jag är glad att hon får hjälp av dig ❤
   Jag har lite svårt att be om hjälp, gör det bara då det är saker jag absolut inte klarar av själv (t.ex. att få upp en lampa i taket, då ett visst elektriskt jobb behövs samtidigt).

 1. Jag ryser bara jag tänker på ordet flytta.. och jag håller med dig, med jämna mellanrum städar jag bort både kläder och prylar och skänker till second hand men ändå finns massor överallt ändå som jag kanske behöver någon gång 😦
  Gillar din smak när det gäller färger och material..
  håller tummarna nu att allt går smärtfritt..

  1. Tack för ditt stöd – det känns skönt att få dela med sig här.
   Det mesta måste jag klara ensam, och har ju gjort det två gånger tidigare – packat ner ett hushåll ensam.
   Nu hoppas jag få trivas länge i nya bostaden, och eftersom den är mindre ska jag fortsätta röja!
   Kram!

   1. Håller tummarna och du, du är en riktig toppen tjej.. och ja det måste vara jättejobbigt att behöva göra allt ensam .. men håller tummarna och du förtjänar verkligen din semester hoppas den blir otroligt fin men tills dess försök att koppla av lite emellan packandet och sorterandet… Kram!!

   2. Jag är ganska bra på att planera in små mikropauser, dit räknar jag att spela Wordfeud, läsa och kommentera på bloggar, se på tv, läsa tidningar 🙂
    I dag kanske jag får lite hjälp av min syster, det gör mig glad att hon tog initiativet!
    Men då alla vänner och nära och kära har egna jobb eller redan är rätt gamla, eller bor på annan ort… så har jag svårt att besvära dem.

   3. Ja det förstår jag att det är svårt att be om hjälp ibland man vill ju inte besvära som du säger men om dom erbjuder sig själva är det mycket roligare..

 2. Så mycket du har samtidigt nu, men du har ju en belöning med vila inbokad. Och jag läser att du är bra på att ta små pauser, det är klokt. Lycka till med allt, Carita!

   1. Man har sina deadlines, men ibland är de konstruerade. Vad är det som säger att du måste vara klar innan du åker på semestern egentligen. Du har förmodligen mera ork och energi efter semestern.

   2. Absolut! Nej, det finns inte en chans att bli klar på några dar, det kommer att ta veckor innan bostaden är sådan som jag vill ha den – mitt mål att vara klar är satt vid jul 😀

 3. Bara för att du skrev många gånger om att rensa ut, kom jag på att jag har 3 kartonger i källaren som jag inte har öppnat sedan jag flyttade in här. 3 år och 8 månader. Kommer inte ens ihåg vad som finns i dem. Kan det möjligtvis vara saker som jag inte behöver? 😉
  Håller tummarna att allt går som smör. 😀

  1. Hahaa 🙂 Jag måste också nu föra fyra lådor till förrådet. Har lovat mig själv att tömma dem inom ett år. Men så där är det ofta, man tror att man behöver saker och så sparar man dem.
   I och för sig kan lådorna i din källare bjuda på trevliga överraskningar! 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.