Jag skulle inte pynta

… förutom något riktigt smått då. Så den gamla tomten som säkert har närmare 50 år på nacken fick ställa sig bland hyacinterna.

Tomten är ett kärt barndomsminne.

Det som gav riktig julstämning, glädjetårar och frid i sinnet var då vi tillsammans med några vänner överraskade en väninna som haft och som stundvis ännu har det kämpigt på många sätt.

Vi hade samlat in lite pengar och köpt ett par presentkort åt henne. Hon är en person som alltid i första hand tänker på sina barn och på människor i hennes omgivning. Nu får hon en möjlighet att tänka på sig själv och kanske skaffa något som familjen behöver efter jul.

Grankvistar i vas.

Ja, och så blev det några grankvistar i en vas. Jag hämtade dem från torget där Lions Club säljer granar och pengarna för dem går till välgörenhet. Gav en slant fastän jag hade fått de överblivna kvistarna gratis.

Det känns faktiskt som om julfriden nu kan infinna sig. Stillsam julmusik ljuder, och det doftar gott av grankvistarna.

8 reaktioner på ”Jag skulle inte pynta

 1. Vad kul att ha en sån gammal tomte. Så gulligt och fint gjort av er vad gäller väninnan. Vad fint det ser ut med grankvisten.

  Jag önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År 2018

  kram från
  Malin

  1. Tack snälla! Jag gör så gott jag kan, då som jag själv känner att jag har en liten slant överlopps ger jag gärna till andra – Det kan komma en dag då jag behöver hjälp själv.
   Kram!

 2. Vilken söt liten tomte. Den är som gjord för att stå bland hyacinterna. Gillar er omtanke om väninnan och tycker själv att det är mycket roligare att ge än att få.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.