En viktig bok

… som jag köpte då jag var i Täby i början av månaden.
Det räcker med att läsa ett par eller fyra sidor per dag. Klokorden är många.

Zenbuddhistmunkens tankar.

Ge inte upp när du får kritik.
Lär dig slå bort det främmande människor har att säga.
Att ha kritiker innebär att det du gör drar till sig folks uppmärksamhet.
Fatta mod, och fortsätt längs den väg du valt.

6 reaktioner på ”En viktig bok

 1. Lika lite min genre som deckare är din. Kul att du hittade boken på Akademibokhandeln (antar jag) i Täby Centrum. Ännu bättre att du kunde konstatera att böcker är billigare här än i Finland. Undrar varför faktiskt.

  1. Vet inte varför böckerna är billigare i Sverige, har det med skatter att göra?
   Eller att så många fler på svenska säljs i Sverige 🙂
   Deckare gillar jag mycket, men just nu är jag inte inne i deckarfasen.

 2. I världsreligionernas levnadsregler, som de berättas om på internet, tilltalar mig buddism (hinduism) väl så mycket som judismens regler. Själv har jag fascinerats mest av Konfucianismen. Det svåra ligger i att ha alla kloka ord i minnet. Den här boken, liksom min favorit, Konsten att njuta av livet, måste läsas, som du säger några få sidor i taget.

  1. Det är just det som är underbart med den här boken, och några andra med visdomar som jag hittat, att de är uppbyggda så att man inte behöver / ska sträckläsa dem.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.