Aaah! En smörbulle!

Något så enkelt som en smörbulle gjorde mig glad i dag!
Jag har flera gånger under sommaren stuckit mig en på kaféet och velat köpa en sådan, men alla gånger har de varit slutsålda eller eventuellt inte bakats alls.

Jag förstår om någon tycker bullen ser anemisk ut, men den är en av mina absoluta favoriter 🙂

Mums!

Jobbade på förmiddagen, hälsade sedan på mamma på sjukhuset. Fick de senaste rapporterna från två sjukhus. Har flera papper fulla med anteckningar över vad som sagts de senaste fem dagarna.
Jag är vid gott mod vad gäller mamma, men märker att jag på kvällarna är väldigt trött. Och i situationer som dessa blir jag glad av en enkel smörbulle!

Långbordet efter festen står kvar.

För en vecka sedan firades en privat fest i Karlskronabulevardens park. Det var jättefestligt med många människor, olika maträtter och drycker och fina dekorationer på bordet. För att få göra så här måste man förstås ha tillstånd av staden. Nu undrar jag vad som ska hända med bordet. Det är ju stabilt värre. Men knappast kan det stå kvar nästa helg då lokala producenter säljer sina varor här i Delikatessernas park under Lovisa Historiska Hus-evenemanget.

18 reaktioner på ”Aaah! En smörbulle!

 1. Smörbulten ser inte alls hemsk ut- tvärtom!
  Har aldrig ätit en sådan, jag bakar vanligen kanelbullar. Skulle du beskriva den som en söt semla? ( det som vi i Finland kallar för semlor- inte fettisdagsbullar alltså…) 🤔😃

 2. Åh, smörbulle. Gillar sådana och hade längtat så efter en när jag senast hittade sådana. Men den var inte färsk, blev så besviken.
  Vet du om det finns nåt recept nånstans?

 3. Man ska aldrig döma efter utseendet 😉 Det är smaken och konsistenten som gäller här. Tycker det är underbart att du blir glad och njuter av en smörbulle. De flesta registrerar knappt vad de stoppar i sig.
  Långbordet är väl perfekt för att visa sina produkter. De lokala producenterna kanske vill använda den. Sköt om dig!

 4. Tycker det där långbordet är riktigt fint, nästan som en utsmyckning. Det kanske står kvar just för försäljningen av varorna. Som sagt, jag tycker bordet är hur fint som helst.

 5. Smörbulle låter underbart. Jag älskar smör och har alltid gjort. Mamma brukade berätta om när jag var liten. När hon hade dukat bordet och lämnat det utan uppsikt, kunde hon spåren av mitt pekfinger när jag varit och dragit det genom smöret på assietten.
  Sån är jag!
  Kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.