Vi kan inte styra och kontrollera allt

Ett av många fina elskåp i Lovisa.

Hade lite problem med uppladdningarna av bilder i förra inlägget, men kom sedan på vad som förorsakade det. Bra att man är ett tekniskt geni 😀

Bilden får ses som en allmän illustration i ett läge då jag inte känner för att lägga ut så mycket annat.

Det fina sensommarvädret fortsätter. +21 grader är idealiskt och jag är tacksam om det fortsätter så här hela september ut.

Läser några sidor per dag i Haemin Sumins bok ”Allt du kan se när du saktar ner”. Jag försöker bli bättre på att prioritera och organisera MITT liv så att jag har ork för det som är väsentligt = i viss mån även andras liv.

Det handlar om att kunna släppa saker som inte är viktiga, vi kan inte ha kontroll på allt. Varje människa ska ha rätt att göra en lista med önskemål som gäller vad just hon eller han vill uppleva under resten av tiden i livet.

Och så det här:

Vi kan älska vår familj och be för deras lycka.
Vi kan ge dem hjälp och goda råd när det behövs.
Men vi kan varken fatta deras beslut åt dem,
eller tvinga dem att göra som vi själva tycker.
Det finns mycket här i livet vi inte kan styra.
Däribland ingår också våra närmaste.

23 reaktioner på ”Vi kan inte styra och kontrollera allt

 1. Elskåpet är hur fint som helst! Nåt för Sverige att ta efter tycker jag. Här finns få fina och målade elskåp tyvärr

  PS. Man varken kan eller ska styra andras liv tycker jag. DS.

 2. Tänkvärda ord alltihop men särskilt dem på slutet kände jag att jag personligen behöver tänka på…
  Kram vännen ❤❤❤

 3. Man ska låta alla få en möjlighet att göra sina egna misstag anser jag i alla fall.
  Där tänkte vi olika, Åke och jag. Han ville styra och ställa och peka för och instruera.
  ”Det är väl onödigt att hen gör samma misstag som jag gjorde”, brukade han säga.
  En gång var det en granne som lånade en maskin av Åke och han blev givetvis noggrant instruerad om hur den fungerade. Hans kommentar efteråt var: ”Hälften så mycket instruktioner, så hade det gått dubbelt så bra”.
  Hoppas att du har en skön dag!
  Kram, Ingrid

  1. En del människor vill ge råd och instruktioner, oftast i all välmening – men jag tycker som du – låt alla blommor blomma, låt människor vara sig själva, göra sina egna misstag (och man behöver ju inte sedan påpeka ”vad var det jag sa” … utan bara låta saken vara) 🙂
   Nog var din Åke klok ändå, och en som menade väl.
   Kramar!

 4. Jag har för länge sedan upphört att ge mina barn – som nu är vuxna – goda råd eller pekpinnar. De har sitt liv och jag mitt. Det är sorgligt att det finns så många unga familjer som brutit kontakten med sina föräldrar eller svärföräldrar eftersom dessa ständigt ska lägga sig i vad familjerna gör eller hur de uppfostrar sina barn. Om dessa inte far illa förstås.
  Ingrid

 5. Här har du en till som aldrig lägga sig i något som barnen bestämmer sig för. Det finns ett undantag. Det är när de frågar mig om råd eller vad jag tycker. Håller med Ingrid. De har sitt liv och jag har mitt.
  Fint elskåp!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.