Dom är flera hundra…

… och har man fågelskräck är det inget kul med flockarna av kajor.
Jag är inte rädd för dem, men jordbrukare lär har problem med fåglar som orsakar skador på skördar och smutsar ner med avföring.

De samlas i de otaliga träd vi har i vår lummiga stad. De skränar inte som måsarna och förstör inte hela öar och kobbar såsom skarvarna.
Men många är dom…

Och nu är kajor inte längre fridlysta i Finland. Men de får inte skjutas under sommaren om jag förstått saken rätt. Och hur gör man då man skjuter bort en del av dem?

16 reaktioner på ”Dom är flera hundra…

  1. Kajor har vi i Kårböle också, men inte så många. Däremot har de en ovana att bygga sina bon i skorstenar, som täpps igen. Det gäller att elda då, och då på våren då de bygger sina bon.
    Svante

    1. De problemen har en del hos oss med måsar också. Det finns saker man kan placera på skorstenen också för att förhindra att fåglar bygger bon.
      Men kan kan ju ”röka ut” dem också 🙂

  2. Det brukar vara om kvällarna som de samlar ihop sig för att sova tillsammans. Kajor hör till de fåglar som när de har blivet ett par håller de ihop hela livet. Jag tycker att de är fina, och om man tittar nära på en kaja har de väldigt snälla ögon.

  3. Så länge de sitter så där prydligt i träden är de dekorativa, men när de flyger in i trädgårdarna och härjar och bråkar och faktiskt så låter de mycket då också, jag då är de inte roliga! De sölade ner hela trädgårdsgungan och plattorna när de åt av våra körsbär.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.