Vacker vägg, del 124 – och livet går vidare

Ett förstorat gammalt fotografi är ett fint blickfång i lokala livsmedelsbutiken K-Supermarket.

Eftersom jag sedan sommaren 2016 i huvudsak jobbat på distans, ensam hemma, skapar det här undantagstillståndet med anledning av coronaviruset inga större anpassningssvårigheter för mig.

Men allt möjligt är annorlunda ändå. Tiden till frissan inhiberades då hon blev sjuk. Tiden hos massören kan vi hålla kvar om vi bägge känner oss friska på fredagen och då hon kan ge massage hemma hos sig.

Handlade ganska mycket i affären i dag då jag fick skjuts av en väninna. Borde nu klara mig en vecka framöver.

Jag försökte hålla några meters distans till alla andra, men i praktiken är det omöjligt då någon överraskande dyker upp bakom ett hyllhörn.

När jag öppnade tv:n i dag blev jag förvånad då där visades någon gammal finsk, glad och rolig film… Det var inte de där allvarliga ministrarna på rad, men de lär dyka upp om en stund igen.

Så jo, mycket är annorlunda men det är bara att finna sig i det och vistas mycket ensam hemma de närmaste veckorna. Eller att ta sig ut i naturen till någon plats där det inte är folksamlingar.

16 reaktioner på ”Vacker vägg, del 124 – och livet går vidare

 1. Jo…är ju lite svårt att hålla avståndet till alla därute på stan…ska ner till VC på fredag…undrar hur de har löst det fast är man krasslig ska man inte gå dit säger man väl…men en VC? Man är ju oftast krasslig när man går dit…jaja…jag har bokad tid…får väl se om de ställer in.

  Grattis till att du lyckades hitta något på tv utan att det handlade om corona…bra jobbat 😉

  Ta hand om dig.

 2. Det är lätt att i kassakön hålla tillräkligt avstånd framåt men, hela tiden trycker nån på bakifrån och flåsar i nacken.

   1. En arm + en corona-pinne är egentligen ett bra mått på avståndet och ett gott råd, så inget skämt alls!

 3. Vilken härlig bild! 🙂

  Här har vi också undantagstillstånd, men jag har ”busat” lite utan att ställa till det alltför mycket (hoppas jag!). Att behöva stanna inne och inte röra på sig alls är inte heller bra för folkhälsan om du frågar mig. Är man bara försiktig, så måste man för sjutton kunna gå ut en sväng.

  Här är faktiskt dom flesta duktiga på att hålla distansen. Det är allvar nu…

  Ha det gott!

 4. Så fint gammalt foto på väggen. Nu är inget sej likt. Tomt på folk när vi går våra promenader och allt inställt. Skall handla i morgon då får jag se om det finns något kvar. Mötte en bekant som kom från affären och det var tomt på flera hyllor. Toapapper får dom inte hem förrän i maj vilket jag inte förstår.
  Kramar

  1. Märkligt att toapapper inte fås till hos er. Här har hyllor gapat tomma många dagar, men följande dag har nya varor kommit in.
   Hushållspapper kan man ju också torka sig på.
   Och jag minns faktiskt slutet av 1960-talet då vi torkade oss på vårt utedass med ett hårt glansigt papper som vi behövde knöla till för att överhuvudtaget kunna använda…

   1. Det är så många som hamstrat toapapper så tillverkning hänger inte med. De jobbar övertid för att butikerna skall få nya men ännu är de inte ikapp. Jag fick handlat det jag behövde så nu klarar vi oss ett tag.
    Kramar

 5. När jag tittar på det gamla fotot på väggen tänker jag spontant ”det var bättre förr”. Då när bilden togs var Coronavirus inte ens påtänkt…
  Livet måste gå vidare på ett eller annat sätt, men roligt är det då inte. Måste säga att Finland hittills har klarat sig betydligt bättre än Sverige och Norge, vilket är en himla tur. Men läget i Italien är ju nästan utopiskt…

  1. Många har gjort uppdateringar om elände vi gått igenom under årtionden och århundraden. Så det har hänt hemska saker förr, men människans minne är kort.
   Vi har haft krig i Finland. Vi hade regression på 1990-talet. Det har funnits olika pester och tuffa epidemier.
   Jag tänkte inte själv på dem alla innan nån påminde via Facebook 🙂
   Och ja, ”folk dör som flugor” skrivs det… i Spanien, Italien.

 6. Du beskriver en vardag som numera liknar min 😕 och håller med dig vi får väl alla klara av det här så gott det går.. Hade någon sagt att något som detta skulle hända så hade jag aldrig trott på det.. Var rädd om dig och ha en så bra dag som det går 🤔

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.