Utställning piggar upp i lonkerogrått väder

Meillä on lonkerosää, vi har ett lonkeroväder, lär en person på finska Yle sagt då hen rapporterade om vädret. Lonkero (F18-sida) är en grå dryck, och vårt väder har varit precis lika grått. Himlen har haft lonkerofärg många dagar nu.

För mig är måndag, tisdag, onsdag intensiva dagar. Många mejl att gå igenom och svara på, texter att redigera och ge ut, artiklar att skriva, frilanskontakter, luciaförberedelser osv. Men som sagt, jag tycker det är ett privilegium att få jobba hemifrån, och jag har den disciplin som behövs för det.

Tillvaron blir inte särskilt ensam. Jag behöver lugn och ro för att skriva, då är ett kontorslandskap alltid värre. Umgänge med andra får jag på våra redaktionsmöten och då jag möter folk på fältet i samband med intervjuer och pressinfon. Utöver det har jag vänner att umgås med på fritiden.

Skulpturer från Afrika som påminner om voodoodockor.

Jag glömmer ganska ofta att ta extra bilder då jag är på jobb, men i dag fanns det mycket att fotografera på Almska Gårdens pressinfo om den kommande utställningen som handlar om herrgården Segersby och kulturarvet där.

14 reaktioner på ”Utställning piggar upp i lonkerogrått väder

 1. Tycker det är spännande nä äldre hus får nytt liv. Kristallkronan med gröna prismor är häftig. Har aldrig sett något liknande. Stolarna är väldigt vackra.

 2. Har förstått att Lonkero faktiskt finns att köpa på Systembolaget, men jag har aldrig sett den. Däremot hade vi definitivt lonkeroväder här också, dock inte med inslag av gin;-)

  1. Aj aj – dåligt utan gin 🙂
   Har aldrig hittat lonkero på Systembolaget, men kanske det kommit in hos er efter att jag var där i våras?
   Bör jämföras med bild av äkta Hartwalls lonkero, inte andra fake-blandningar 😀

 3. Det har vi också… lonkeroväder och tjock dimma. Fina figurer. När jag bodde i Nigeria köpte vi en hel del direkt från konstnärer. 2 stycken fick flytta med till Sverige.

  1. Som tidigare sagt, låter så intressant med dina år i Afrika.
   Har du skrivit om dem nånstans, på nån blogg eller t.ex. i en bok? Har du foton därifrån som du visat offentligt?

   1. Nej, det har jag inte gjort. Nigeria var mellan 1982-1984. Vi bodde bland vanligt folk. Galler framför fönstren, 3m hög mur runt tomten. 2 väktare, dag och natt. Militären hade tagit över, utgångsförbud….. inte det roligaste liv man kan tänka sig med två små barn. Fast jag lärde mig mycket där och jag träffade väldigt många intressanta människor från alla herrens länder.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.