Snart pysseldags!

Efter väninneträff, ett par glas vin och kanske en liten bit mat öppnas pysselverkstaden hos Carita. Hon tillverkar så många julkort som hon orkar och hinner för hand, resten blir köpta kort.

Efter massagen var det skönt att komma hem till en fräsch, nystädad lägenhet med rena ytor och allt doftar så gott. Att anlita ett städföretag känns bra, dels för att jag ger dem jobb, dels för att jag slipper slita själv. Till exempel gillar jag inte att svabba golv.

Det här var en julklapp till mig själv.
Jag ska förstås inte behöva förklara varför jag då och då ber andra göra storstädning hos mig – men jag känner att det ännu finns fördomar kring sådant här.

Att man på nåt sätt är fin i kanten då man ber andra städa.
Att man liksom borde orka städa själv. Pynta och baka också 😀

Nää-nää, säger jag. Om jag anlitar ett dataföretag då jag behöver hjälp med tekniska frågor är det ingen som höjer på ögonbrynen.

Vad tycker du?

30 reaktioner på ”Snart pysseldags!

 1. Städa skulle jag gärna överlåta åt städföretag, men för en Svensk pensionerad fd. bussförare räcker inte pensionen till sådant. Å andra sidan finns det att göra, då vädret inte vill släppa ut mig.
  Svante

  1. Då man bor ensam är det ju bara man själv som grisar, och ibland har även jag tid att städa.
   Men det är skönt att få lite hjälp ibland, särskilt nu då jag haft massor av jobb.
   En timme städhjälp är inte dyrt heller, tycker jag 🙂

   1. Om städbolagen höll sig till överenskommen tid, och städade ordentligt, skulle jag nog börja fundera, Jag har lite svårt att komma upp efter knäskurande, att komma ner är inga problem. I övrigt klarar jag allt utan problem själv.
    Svante

 2. Det tycker jag låter som en bra idé!

  När jag/vi yrkesarbetade och hade små barn så hade det varit underbart att få komma hem till ett nystädat hus, vilken lycka.
  Nuförtiden när vi båda är hemma så gör vi det gärna tillsammans. Det går så fort när man är två som hjälps åt.
  Men att våttorka golven är ju ingen höjdare, tur att det är makens uppgift. 😉

  Ha det gott!

  1. Precis, då vi var två delade vi på uppgifterna, dåtida maken gjorde nog mer än jag och var bra på att torka golv.
   Nu gör jag så mycket jag orkar själv, resten ber jag om hjälp med / köper tjänster.
   Ha en skön helg!

 3. Jag skulle gärna låta någon komma och storstäda då och då. Jag har tänkt tanken flera gånger, men som du säger, det känns lite förargligt att inte kunna städa själv. Men det är ju inte det som det handlar om. Det är att få tid till annat som är roligare.

  1. Jo, man kan vända och vrida på saker, fördelar, nackdelar – man får tid för annat då man inte gör allt själv.
   Och jag tycker att jag har råd med städfirma ungefär fyra gånger per år.

 4. Anväder städhjälp ibland och tycker det är jättebra. Någon tjänar på detta och jag gör något som jag gillar. Tycker det är en bra julklapp.😁

  1. Håller med!
   Jag köper tjänsten ungefär fyra gånger i året, däremellan städar jag ju själv, men att få golven torkade och en del annat som har med ytor att göra, känns skönt 🙂

 5. Håller helt med dig! Det är ingen lyx och man är absolut inte fin i kanten. Vi köper städning en gång i månaden, vi sparar våra ryggar och lägenheten blir ren och fin. Dessutom har vi ju ROT eller om det är RUT-avdraget, så städningen kostar liksom inte mycket pengar. För även om vi är pensionärer så är vår tid faktiskt också värd pengar. Så det så;-)

  1. Yes! Vi tycker lika.
   Här går det också att dra av städning i beskattningen.
   Och under den tid andra städar kan vi göra något som ger oss mer ork i vardagen.
   Alla vinner på det!

 6. Jag tycker att man skall göra det man själv tycker att passar en bäst, om man inte vill tvätta golven så får man fixa det på annat sätt..jag tvättar inte fönster så det får min fästman så gärna göra 😉
  Pyssla däremot det måste man ju göra själv 😀

  1. Precis! Om man inte bor ensam, såsom jag gör, kanske det finns nån annan som fixar det jag inte gillar 🙂
   Och pyssla – det gör jag så gärna själv, det gjorde jag också då jag inte bodde ensam.
   Kram Snede!

 7. Har aldrig uppfattat det så att det finns fördomar när man köper en städtjänst. En del gör det för att de jobbar för mycket, en del för att de rent fysiskt inte kan göra det längre och…och….
  Det är du som bestämmer. Strunt i vad andra tycker! Kram!

 8. Inte alls dumt att anlita en städerska någon gång ibland. Tycker det verkar som att fler och fler gör det, och kommer säkert själv också göra det en dag. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.