Fridfull fortsättning på helgen!

Sov länge, hade ingen klocka på ringning. Det bästa med helgen för mig är just det, att inte ha några måsten.

Ute föll, helt enligt prognoserna, ymnigt med snö. Först var det minus två grader men temperaturen ska stiga till nollan och plus ett så nederbörden kan snart vara snudd på regn.

Mysigt julväder då man kan välja att vara inne, eller att åtminstone inte köra bil långa sträckor.

I går lyckades jag inte få en bra bild av katten på bordet hos min syster. Han var för snabb 😀

Till jultraditionerna hör också utöver mat och dryck besök på kyrkogården, och roliga, traditionella gamla tecknade program på tv. Dessutom brukar min syster och jag på nytt läsa alla de julkort vi fått av släkt och vänner.

Nu ska jag pyssla med ditt och datt här hemma. I allsköns ro.

41 reaktioner på ”Fridfull fortsättning på helgen!

 1. Juldagen är nog ofta en totalt avslappnad dag. Soligt vinterväder hos oss och apropå era julkort: jag får höra av mig till folk idag, lyckades inte med att skicka några julkort. God fortsättning på julhelgen!

  1. Jag gillar att pyssla med kort, skriva korta personliga hälsningar.
   Brukar planera in ett par timmar och under två, tre kvällar för det.
   Men man kan hälsa och önska god jul på många olika sätt ❤

  1. Behövs verkligen efter en ganska arbetsfylld månad.
   Lyckligtvis taggar de flesta ner till jul, telefonen är tyst – de flesta respekterar den frid som människor vill ha.
   Ute i världen, och i alla hem, gör man väl tyvärr inte det… slagsmål, fylla, krig och hunger och annat elände finns alltid.
   Men vi som har det lugnt och skönt får vara tacksamma över det.
   God fortsättning Anki ❤

  1. Fastän många pensionärer säger att de har brådis 😀
   Och nån gång om du ska på nån resa där starten är tidig blir det ju väckning också – men annars ser jag också fram emot fler dagar utan måsten.
   Kanske kan gå i pension om nio år… få se!
   Men har just nu ett ganska fritt jobb också.

 2. +3 grader nu 15:00, kraftig blåst, snön blir kvar på marken, men på träden har den fått ge upp. Jag har gått 6,6 km idag, men på dagens sista promenad blev det ingen bild alls.
  Svante

 3. Jag sitter, och väntar på att strömmen ska försvinna, över 800 kunder i grannbyarna är utan. SMHI påstår att det fortfarande blåser, men på mitt hus har det slutat, så kanske jag slipper fler än ett avbrott idag. Jag var ute på promenad, då det var avbrott senast, och hade inte ett backup batteri varit slut hade jag nog aldrig märkt av det, nu stod en klocka, och blinkade.
  Svante

   1. Vad det gäller snön, så är den inget problem längre, den ligger på marken i drivor. Det ska vara de skadade träden, som ställer till det i blåsten. Vi i Kårböle har ju inte så långt till kraftverken. Vi har 2 st. inom en mil, så kanske det inte behöver strula med strömmen.
    Svante

   2. Hittills har vi haft ström, och nu har det slutat att blåsa. Morgondagen ser ut att vara hyfsad för butiksbesök, vädermässigt. Nu blir det nog snart snöfall för det är så mörkt, grått, och -1,5 grader.
    Svante

   3. Det är ganska halt här också efter gårdagens töväder, tur att kommunen bjöd på broddar. Här är det -0,5 grader, mulet, och vindstilla. SMHI påstår att det ska snöa, men ännu syns inga flingor i luften.
    Svante

   4. De fungerar rätt bra, bättre grepp än man kan tro, synd bara att de är rätt svåra att få på, när man har skon på foten. Jag vill ju inte ha märken i golvet.
    Svante

   5. Hoppas de affärerna sandar ordentligt på parkeringar, och entréer, för det är inte helt lätt att ta på, och ta av dessa halkskydd. I alla fall inte för gamla gubbar.
    Svante

   6. I vissa affärer finns skyddsskor som man kan dra utanpå skorna som har piggar 🙂 Om man är tillräckligt vig för det – troligen finns det stolar att sätta sig på under proceduren.

   7. Jag kan inte heller bita mig i stortån, kanske i liggande läge? Nä… knappast och vet inte om det är klokt att göra ett försök 😀
    Men då jag står med raka ben får jag handflatorna i golvet framför mig, vad jag nu ska med den ”kunskapen” till.

   8. Jag kunde bita mig i stortån för inte så många år sedan, jag kunde också stå med raka ben böjd framöver med handflatorna i golvet. Jag garanterar att jag inte kan det längre. Kanske beror det på min arbetsskadade rygg.
    Svante

 4. I läsande stund väntar vi också på snö. En hel del har utlovats, vilket skulle lysa upp eftersom vinterns tidigare snö smultit bort….

   1. Tack! Om det vore upp till mig skulle snön falla på allt utom vägarna, så att körandet inte skulle försvåras, men omgivningen skulle vara vit och vacker ändå…. Snön vräker ner som utlovat denna onsdagskväll… ha en fin torsdag! 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.