Roliga Mandelmanns och underbara Dagny!

I går kom det många bra program på tv. Då jag har en del av Sveriges kanaler blir det ofta svårt att välja, och många bra program kommer rätt sent på grund av tidsskillnaden.

Då jag jobbade som anställd och skulle köra till Borgå hade jag ofta väckning kring sju eller tidigare på morgonen för att hinna till 8.30 till redaktionen. Nu känner jag mig lyckligt lottad som ganska långt kan styra mina tider själv (övning inför pensionsåren?) och följa min naturliga dygnsrytm.

Mandelmanns gård. Foto: Via tv-rutan från TV4.

Mandelmanns gård som visas på TV4 tycks också dela tittarskarorna. Antingen gillar man paret på gården eller så gör man det inte. Gustav är lite som tv-profilen Ernst, han säger roliga saker som ”huller om bladder” eller ”nykläckta lamm” 😀

Jag tycker det är bra att alla de problem som vi människor onekligen har i vardagslivet inte ältas här. Mandelmanns gård har hög mysfaktor. Ändå är allt inte bara vackra princesstårtor på födelsedagen utan även ett hårt liv på en gård där djur ibland dör 😦

En blandning av koskit blir bra väggmaterial 🙂 Foto: Via tv-rutan från TV4.

Och sedan valde jag programmet med 106-åriga Dagny framom Veckans Brott. Hon är så härlig. Nyfiken på allt. Sätter man sig ner så dör man, säger hon.

Jag blir också gärna 106 om jag får vara lika spänstig och vital som Dagny. Hon måtte ha fantastiska gener, såsom hon rör sig i rask takt, till och med uppförsbacke! Foto: Via tv-rutan från TV4.

26 reaktioner på ”Roliga Mandelmanns och underbara Dagny!

 1. Jag har varit utan TV i 7 år nu, och saknar den inte ett dugg. Tyvärr måste jag numera betala Publik Service avgift till Staten. Att sätta på TV:n sätta sig i soffan och vakna av att programmen var slut, var inte bra för en skadad rygg. Mycket bättre att somna i sängen på en gång.
  Svante

 2. Tycker också om Mandelmanns för det är så mycket glädje. Dagny är otrolig och jag har läst hennes blogg för några år sedan. Vet inte om hon har den kvar.
  Ha en fin kväll

  1. Hon fick ju massor av kommentarer på sin blogg och miljoner följer henne.
   Hon hinner nog inte svara till alla mer men underbar är hon ❤
   Ha det fint ni också, Minton och du!

 3. Klarar inte av Ernst så…
  Men jag såg dokumentären av Dagny. Vilken helt underbar kvinna. Hon var ju med hos Skavlan också och jag måste säga att hon är vassare än många som är betydligt yngre än hon. I dokumentären tyckte jag också mycket om Finn Power, vilken annorlunda kille!

 4. Så roligt att du skriver om Mandelmanns. Jag tittar aldrig på teve men just idag berättade min frisörska om dem.
  Dagny är väl härlig. Hon har sommarpratat på P1 och skriver flitigt sin blogg. Hon har nog rätt. Man får aldrig sluta att vara nyfiken och man får vara öppen för allt nytt.

   1. Det sa frissan också 🙂 men jag tittar inte på teve. Har tv´n kvar efter min man men eftersom jag aldrig tittar har jag bara kanal 1 och 2

 5. Mandelmanns såg jag första säsongen – började se den andra, men tyckte det hela tiden var en upprepning – och han, Gustav blir bara för mycket …
  Dagny däremot kan man aldrig få för mycket av! En fantastisk kvinna!

 6. Jag vet inte, Mandelmanns är inte min favorit, så icke heller Ernst. Går att slötitta lite nån gång. Jo, det är ju glädje i programmen!
  Dagny är underbar. Nåt jag grunnat över, är – hur kan hon ha en sån hårkalufs?? På mig blir håret tunnare och tunnare men hon har jättetjockt. Härligt!

 7. Dagny är verkligen härlig. Tänk att vara så vital vid den höga åldern. Synd att hon inte fört de goda generna vidare.
  Kram, Ingrid

 8. Lyxigt med SVT Play, men tyvärr är det många av programmen som inte får visas utanför Norden. Skavlan är det senaste programmet som stoppats. Verkligen synd.
  Den här Dagny känner jag inte till, men hon verkar vara en krutgumma! 🤔😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.