Tredje frågan och svaret om mig själv

I dag fortsätter Orsakullans bildutmaning med frågan för den tredje mars.

Sådan var jag som liten.

Jag är pojkflickan som blundar i den bruna jackan till vänster på bilden.

Jag minns att jag var en ganska vild pojkflicka som gillade att klättra i träd. Då jag fick en fotboll till en födelsedag lär det ha lyst i mina ögon och jag rusade direkt till bakgården för att sparka boll mot liderväggen.

Som av kläderna synes var jag ingen prydlig flicka. Säkert hade jag många gånger gräsfläckar på byxorna, och jag kunde knäppa en jacka eller tröja fel. Hade jag skjorta med krage var den ena snibben garanterat invikt så att det såg galet ut vid skolfotograferingen.

Jag lärde mig läsa då jag var fyra år gammal och skrev min första lilla bok som jag vek till av ett A4-papper. Boken hette ”Flugan Frippe på äventyr”. Så man kan säga att intresset för texter och skriverier fanns redan då jag var mycket ung 😀

30 reaktioner på ”Tredje frågan och svaret om mig själv

 1. Intressant och gullig läsning om din barndom även om du var som en pojkflicka och lite vild 😀
  Jag har också varit busig 😀
  Ha en fin söndag!

 2. Det där känner jag igen. Klättra i träd, busa med cykeln var ganska vanligt och trasiga knä då blev mamma arg. Har tyvärr inga bilder kvar.
  Hoppas det går bra för Tor idag
  😊🏑

  1. Det gick sisådär för Tor. Seger efter förlängning, slutspelsplats – men med tanke på avståndet blev det värsta tänkbara motståndare, då killarna måste resa upp till Lappland två gånger på fyra dagar…

 3. Det var då helt otippat! Svårt att föreställa dig som pojkflicka och fotbollsspelare faktiskt. Du som vuxen (nu på bloggen) är ju extremt kvinnlig och alltid stiligt klädd. Där ser man. Själv har jag inte genomgått din ”förvandling” utan är fortfarande en pojkflicka.
  Att du lärde dig läsa/skriva så tidigt förvånar mig däremot inte. Här ligger jag i lä. Lärde mig läsa och skriva när jag var 6 år gammal, och min första och enda bok skrev jag så sent som 2008.

  1. Men det var intressant det också, att även DU skrivit en bok 🙂
   Bra att vi alla är så olika.
   Känner mig inte kvinnlig, men många säger att jag är det… heh.

 4. Måste fråga har du kvar din första bok om flugan Frippe *ler*. Måste säga att denna utmaning var så intressant att läsa hos alla – just hur man senare i livet kan se att man redan då var den person man sen blivit – många personlighetsdrag finns med redan då.

  Ha en fin dag

 5. Vi är tydligen flera som skrivit böcker. Dock är jag ingen publicerad författare, men som 12 åring skrev jag boken ’Eldflamman’ som handlade om en grupp flickor och deras hästar. Speciellt då hästen med namnet Eldflamman. Boken kastade jag bort efter att ha läst igenom den för några år sedan. Någon hög kvalité var den inte, men roligt att läsa igenom den var det i alla fall…. 🤔😃

   1. Tyckte inte den var värd att spara… det var ju inget höglitterärt verk precis! Minnet har jag ju kvar i alla fall…. 🤔😃

 6. Jag lyckades inte lista ut vilken var du. Men de andra verkade inte heller vara flickiga. Ja, när ska man fri om inte i barndomen. 🙂
  Kram!

   1. Ju jag förstod det när jag läste texten men jag försökte lista ut den innan jag visste det.
    Själv var jag en melange.
    😉

   2. Och jag hittade inte dig. Många kan göra sånt se en bild på ett barn och känner igen som vuxen. Jag kan inte se sånt.
    🤭

   3. Inte kan jag heller känna igen människor på det sättet. Jag kan se vissa likheter med mig själv då och i dag på bilden.
    Och kanske lite att det finns likheter mellan min systers son då han var ung och mellan mig då jag var barn, för en pojkflicka var jag ju 😀

   4. Jag har inte så mycket foto från min barndom, och som du säger så inte jag heller känner jag igen mig när jag var yngre. 😦
    Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.