Regnet smattrar mot fönstret

Det är jämngrått ute och egentligen ganska mysigt med regnsmatter mot rutan. Jag kunde tända ljus redan nu, så pass mörkt är det inomhus. Men då jag sitter vid datorn ser jag inte ljusen på sekretären. Vill inte lämna dem utan uppsikt och njuter ju inte av dem och de brinner i ett annat rum, bakom en vägg.

Det är höst och på eken Lukas kan man se det. Han börjar tappa sina blad. Nu får han stå ute på balkongen, för träden överlever ju även annars utomhus om vintern. Även små plantor har jag förstått.
Det som känns lite roligt är att luktärten kämpar på 😀 Den får växa där så länge den är så där grön. Några blommor får den inte längre, men tänk att den trivs där mot balkongens fönster. Där är ju kallt om natten.
Pusslet blev klart i måndags, det gick fort den här gången. Tar fram ett nytt till helgen.

I dag jobbar jag kväll, vilket betyder 13.30–21. Det är stadsfullmäktiges möte och jag följer det på distans.

Innan jag börjar jobba ska jag försöka få fakturan till Tammerfors universitet klar. Mitt företag har inte elektronisk fakturering, så det är rätt invecklat att få sitt arvode därifrån. Först ska jag registrera mig på en portal och sedan kom användarnamn med ett mejl och lösenord med ett annat. Har inte hunnit sätta mig in i allt ännu, men måste kämpa mig genom det, annars får jag ingen lön 🙂

18 reaktioner på ”Regnet smattrar mot fönstret

 1. Det är roligt med växtkämparna, som din luktärt. De är nog ett av skälen till att man har växter, de överraskar oss och skänker glädje.

 2. Det är just för översiktens skull att vi inte har några levande ljus utan LED-slingor. Det är ju så lätt hänt att man glömmer ett ljus. Pusslet är ju jättefint och roligt. På med nästa bara.

  Det är väl inget problem att kämpa sig igenom ”det tekniska” när det är pengar som väntar på andra änden eller hur;-)

  1. Det gick sedan smidigt att skicka fakturan. Lösenorden funkade inte och då jag ringde företaget som sköter universitetets fakturor hjälpte de mig på ett mycket vänligt sätt.

   Jag gillar levande ljus och är försiktig med dem, men LED-slingor är också fina!

 3. Japp. här smattrar det också. Skillnaden är att jag måste ut med hunden. ”Kissa bör man, annars dör man”, säger han jämt 😀
  Tycker också att det är roligt med växter. Även alla som jag har inomhus. Lycka till med nya pusslet!

 4. Tekniken kan var lite tjurig ibland men skönt när det fungerar. Det har regnat hela dagen och jag har stora vattenpölar i rabatterna. Så kul att luktärten fortfarande växer.
  Kramar från oss

 5. Nu har vi fått liknande väder som er därhemma i Finland. Grått, regn och kyligt. Riktigt mysigt höstväder om du frågar mig! Du kan ju alltid lägga ett virtuellt ljus på din ena skärm medan du jobbar på den andra kanske…? 😉

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.