När jag gick i skolan…

… lärde jag mig bland annat skriva skrivstil. Någon bild måste jag ju ha för att illustrera skolgången, även om det här är en text jag skrev för några månader sedan. Då var det någon på Facebook som undrade om vi ännu kan skriva skrivstil och hur just min handstil ser ut.

Positiv karaktär försöker jag alltid ha.

När jag gick i skolan… ja, först var det i folkskolan, sedan i mellanskolan som blev högstadium och sedan i gymnasiet.

När jag gick i skolan hade jag rätt bra betyg då jag var barn, för dum i huvet är jag inte. Men då jag kom till gymnasiet slutade jag plugga, det fanns annat som var roligt då jag var 17–18 år. Så jag gick om en klass i gymnasiet och skärpte mig sedan så att jag tog studenten med hyfsade betyg 🙂

I dag känner jag att kraven på de unga är väldigt hårda, jag skulle inte vilja vara tonåring i dag.

31 frågor i mars är en utmaning som Orsakullan startat.

15 reaktioner på ”När jag gick i skolan…

 1. Och föräldrar idag ställer hårda krav på ungarna. Minns när mina tjejer gick på högstadiet för 15 år sedan drygt och föräldramötena handlade om föräldrar som ville veta hur de skulle plugga med barnen så att barnen fick bra resultat på de nationella proven. Inte undra på att ungar är stressade idag. Vi hade iallafall lite tid att leva när jag var ung. Vi kunde t.o.m vara fula utan att det spelade så stor roll som idag. Jag är så tacksam över att inte vara ung idag.

  1. Ja, och tänk på den sociala media som finns i dag. Telefoner och annat krafs ska vara med överallt.
   Utseendefixerat till max osv.
   Inte var det riktigt så då vi var unga.

 2. Jag älskad att gå i skola som barn, kanske var det att jag träffade andra barn, var enda barnet, men också hade jag en kunskapstörst inom vissa ämnen.
  Jag tyckte till en början själv att jag var ganska bra i skolan, men så var det inte alls i verkligheten. Jag hade dyslexi, vilket man då inte hade som en diagnos, utan ansågs nog som lite dum och att jag hade det lite svårt för mig, som man då sa. Senare upptäckte jag att jag inte alls var speciellt bra i skolan, men det stoppad mig inte att fortfarande tycka det var roligt att inhämta kunskap. Alla no-ämnen och matte strök jag och koncentrerade mig på so-ämnen och språk.
  Till slut fick jag hjälp med att hantera min dyslexi och det blev lättare,men lider fortfarande idag av den. Den är ett stort hinder, men inte oöverkomligt.
  Ja, så kan det vara här i livet!

  1. Så tråkigt att dyslexi förr var detsamma som att man var dum i huvet… stämpeln har drabbat många oskyldiga.
   Fint att du i dag kan hantera den, och fint att du också skriver om den och kanske öppet talar om den, för det ska man göra.

 3. Ja, tänk vad det var viktigt med skrivstilen, en stil som många av dagens unga inte ens kan läsa.
  Jag har inte någon vacker skrivstil själv och förfaller mer och mer åt textning. Snart är väl namnteckningen det enda som påminner om just skrivstil.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Ett av mina barnbarn övar med skrivstil samt att läsa min skrivstil, bara för hon tycker det är snyggt med skrivstil. Jag skulle inte vilja vara utan handstil. Ibland behöver man skriva snabbt för hand.

 5. Vacker skrivstil du har! Vet inte om den lärs ut i finländska skolor längre. Här i skolorna där våra barn går lärs skrivstil inte länge ut. Det är ett utdött sätt att skriva här, tyvärr.
  Att vara ung idag är inte lätt. Att vara förälder till ungdomar idag är ännu svårare tror jag. Du får inte bry dig för mycket och inte för lite. Du behöver hålla koll på sociala medier som ungdomarna är med i, deras användande av skärmar, se till att de inte blir cybermobbade osv, osv….

  1. Jag vet inte heller om man lär skrivstil hos oss. Diskussion kring den har varit aktuell, eftersom många knappt kan skriva för hand överlag.
   Då vi så ofta använder telefoner och datorer.
   Nä, att vara ung i dag är INTE lätt… med all form av mobbning, med alla krav 😦

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.