Känslor borde inte vara farliga

Det är härligt när solen åter hittar in i min bostad och gör vackra skuggspel på väggarna.

Det är också ett privilegium att få jobba med sådant man tycker om. Att få vara med om att utforma framtidens lokala papperstidning. Att tillsammans med andra likasinnade få fundera på vad läsarna vill ha, och att ge dem just det.

Medievanorna har ju ändrats med åren. Jag tror inte att alla kräver att lokaltidningen ska vara snabb med nyheter från till exempel olycksplatser, fastän trafikolyckor, bränder och dödsfall eggar.

Sådana nyheter finns överallt nuförtiden. Det du sällan däremot får är riktigt lokala människonära grejer. Texter om folk du känner, evenemang som ska arrangeras eller som har arrangerats där du bor.

Den enkla är ofta det vackra.

Jag har återfått förtroendet av Facebook, verkar det som. Jag kan åter länka mina inlägg från bloggen, de anses inte längre som olämpliga.

Min statistik har blomstrat de senaste dagarna, fastän de som anmälde min blogg kanske önskade motsatsen. Det KAN också hända att ingen anmälde mig, det kanske var en attack av robotar som drabbade många WordPress-bloggare.

Över 300 gamla inlägg från åren 2009 till 2019 har lästs, vilket får mig att tro att FB kanske ändå kollar inläggen jag skrivit. Och efter det har de bedömts som icke-hatiska, icke-olämpliga ❤

En vän skrev till mig på Facebook att man tydligen bara ska vara ytlig på bloggar. Inte skriva om känslor, inte nämna att man upplevt sig orättvist behandlad, att man blivit ledsen. För då finns det alltid någon som känner sig utpekad.

Då jag tänkt efter riktigt noga har jag nog blivit mer utsatt för utfrysning, förtal och sådant som kan likna mobbning då jag varit vuxen än då jag var ung. Eller kanske jag har förträngt det som hände då jag var yngre, eventuellt har jag alltid varit annorlunda, gått min egen väg och därmed inte riktigt accepterats.

Det har genom åren funnits några som inte gillar min blogg, men med 130 000 läsare per år vågar jag påstå att de som försöker stoppa mig är ganska få. Jag har fått massor av nya vänner den här vägen.

Och jag har inte tänkt låta mig tystas. För det är just de svåra sakerna vi måste kunna tala och skriva om. Jag skriver även om ytliga saker, men livet är så mycket mer än yta.

12 reaktioner på ”Känslor borde inte vara farliga

 1. Vad skönt att du kan dela på facebook igen. Ja känslor är farliga för vissa. Har haft en liten svacka men nu är det bra.
  Besökte min diabetessköterska igår och skall få en insulinpump. Hoppas det fungerar så jag slipper 5 sprutor om dagen.
  Det behövs så lite för att man skall bli glad.
  Kramar

 2. Mitt i och Täby Nyheter täcker ju också lokala händelser, men speciellt Mitt i har börjat med att även ta in material från Stockholm och grannkommunerna. Det händer nog inte så mycket här för att kunna fylla en hel tidning med bara lokalnyheter.

  Skönt att du är betrodd igen av FB. Vad man vill skriva på sin blogg, FB eller Instagram är ju upp till var och en kan jag tycka. Bara det inte är fake news eller hatpropaganda.

  1. Precis. Men ibland verkar det räcka med att jag skriver något som en eller två personer inte gillar, då anmäler dom det och så är man blockad en tid tills FB inser sitt misstag…
   Jag tycker att det kunde finnas MASSOR av lokalt att skriva om i Täby 😀

 3. Oj, inte visste jag att du haft problem med Facebook, något jag missat kanske? Men man har ju yttrandefrihet, eller är den på väg att krympa? Känns som om fler och fler blir stötta av småsaker, till och med sådant som är långt ifrån dem. Hmmm … :-/
  Nä, stå upp och fortsätt skriv som du gör. 🙂 ❤

  1. Tack för din uppmuntran – klart jag ska stå på mig!
   Folk blir stötta av småsaker, kanske även jag blir det ibland.
   Människor som jag inte ens avser i mina texter kan ta åt sig, men jag vill inte att min blogg är bara yta.
   Jag räknar inte heller fula påhopp till små saker. Då jag blir ledsen skriver jag om det. Även då något gör mig glad.
   Kram!

 4. Så bra att du är betrodd av FB igen! Jag är ju med, men inte aktiv och länkar aldrig min blogg via dem.
  Såklart får man skriva om vad man vill på sin egen blogg!
  Olyckor, mord och annat finns i överflöd att läsa om på nätet – dygnet runt och överallt i världen, så för mig känns det befriande med en lokaltidning som tar upp livet för ”vanliga” människor – det tycker jag är intressant.
  Så fin bild med den gröna växten med den kontrasterande svarta skuggan mot den vita väggen! Snyggt!

  1. Någon hade anmält min blogg, eller också var det robot-attack.
   Flera andra WordPress-bloggare råkade illa ut.
   Under fem dagar kunde jag inte dela mina inlägg på FB, sedan hävdes blockaden.
   Jag har inte fått några förklaringar av FB.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.