Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

Femte frågan i Orsakullans utmaning.
Jag minns inte när jag åt den första eller den andra, men två har jag ätit i år.
Den 16 januari bloggade jag om en av fettisbullarna, alltså semlorna.

Helst vill jag ha en med mandelmassa, men sylt går också an.

Kanske jag ska äta en i dag också, då det är riktiga fastlagstisdagen!

31 reaktioner på ”Semmeldagen till ära, när åt du en senast?

 1. Som barn åt jag semla utan mandelmassa och nästan helt utan grädde. Som vuxen äter jag kanske en semla vart 5:e år. Men i år har jag ätit en. Supergod. Den var hembakad. Med vanlig bulldeg. Mycket mindre än en traditionell semla. Inte lika torr. Kompisen som bjöd hade också gjort egen, ganska lös mandelmassa som låg i en skål. Vispat grädde som låg i en skål. Så fick jag fylla min egen semla så jag kunde ta så lite fyllning som jag ville ha. Hemgjord mandelmassa var sååååå mycket godare än köpt.
  Det här var den godaste semla jag ätit!
  Kram

  1. För mig räcker det nog med en eller två semlor per år.
   Kunde vara kul att få pröva på olika fyllningar, att med sked testa från olika skålar.
   Hemmagjord mandelmassa är SÄKERT godare än köpt 🙂
   Kram!

 2. Jag kommer nog både att tillverka och äta semla i dag, för jag ska som vanligt och jobba på Kupan i eftermiddag och där gör vi semlorna efterhand som kunderna frågar efter dem.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

   1. Vi fuskar lite, för vi köper färdiga bullar och fyller dem sedan med mandelsmassa och grädde. De blir helt ok. Kram

 3. Sylt – det var helt nytt för mig, en semla med sylt. Ja varför inte *ler*

  Ha en fin dag

 4. Igår blev vi bjudna på semmeltårta med mandelmassa och florsocker, till kaffet på gospelträningen 😀 Det var mitt första smakprov.

 5. Jag har nu ätit 2st fastlagsbullor, den tredje blir det idag så vi får bort bullorna😅 med hemgjord mandelmassa för mej, alla andra äter sylt.

  1. Jag har också ätit två fram tills i dag.
   Få se om jag hinner ta mig till affären för att få en i dag också, annars kan det gott vara.
   Jag vill inte köpa tvåpack då jag är ensam 🙂

 6. .. Men sen slutar ju inte frågan vid: sylt eller mandel. Utan skall den vara utanpå I den skärda bullan eller urgröpt och där innuti ? Skall innanmätet blandas med det som skall tillsättas eller ej? Jag tycker det skall gröpas ur och blandas med mandelmassan extra grädde från burken för så har jag blivit lärd 😜

 7. Har ätit 2 semlor och skall äta en idag när jag besöker en väninna. Den är förmodligen hembakad. Som diabetiker är det inte så bra men en extra dos insulin så fungerar det.
  Kramar från oss

 8. Fick besök av min brosdotter som xtrajobbar på kondis- hon hade med sig semlor….dom var groteskt stora och en hade räckt gott och väl till två!
  Men nu har jag i alla fall ätit min semla för i år!
  Glad semeldag!

 9. För att fira Lasse idag så åkte jag och köpte var sin Wienersemla … mums, den var god!
  Har ätit en vanlig förut i år – en s.k. hetvägg – alltså med varm mjölk 🙂
  Kram

 10. De finska semlorna ser inte alls ut som deras svenska ”kusiner”. Har en känsla av att de inte ens innehåller samma ingredienser i degen, kardemumma till exempel. Är ingen fan av semlor, mandelmassan är alldeles för söt för mig.

 11. Det ska det va med mycket mandelmassa. i den. Blir godast så. Den sista åt jag förra veckan, då den här veckan fullfastar, då semlorna -alltid dubbla med en gång för de säljs alltid i 2 pack. varför sälj inte de i singelförpackning till singlar med extremt dåligt karaktär som jag råkar ha – (och annat också så klart, har gjort med mer rundformad än pennformad. Och det trivs jag inte med. 7-8 kg ska ju ner. 🙂 Så inga flera semlor i år. Jag grävde just min karaktär fram :O
  Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.