Veckans ord – BRONS

Veckans ord hos Sanna är BRONS. Jag kunde ha lagt ut en bild på en bro, men hittade den här via gratissajten pixabay och får väl säga att det är lite fusk då jag inte tagit bilden själv.

Bronsskulptur i Bratislava. Visst är den härlig?!

Har haft en jobbig helg. Jag vet att jag inte kan älskas av alla, men jag har faktiskt försökt mitt bästa – hållit huvudet högt, visat tålamod i alla stunder av motstånd, låtit elaka ord rinna av mig, sökt tröst hos nära och kära… tänkt för mig själv att människor bara är avundsjuka… men ibland blir det bara för mycket… Ibland är min enda tanke ”jag orkar inte mer”… och jag vet att jag inte ens måste orka.

28 reaktioner på ”Veckans ord – BRONS

 1. Perfekt bronstolkning! Inte så lätt att hitta brons IRL alltid.

  Jag kan inte för mitt liv förstå att du utsätts för elaka ord. Så att du blir så ledsen och får en jobbig helg. Vilka missunnsamma personer som antastar dig verbalt med sån skit. Du verkar ju vara världens snällaste. Men jag tror det är avundsjuka. Så släpp det, dessa personer mår inte gott själva.
  Varm kram ❤

 2. Älskade vän begriper inte varför du drabbas av elakingar. Dessa personer är förmodligen avundsjuka.
  Försök att inte bry dej men det är svårt för det sätter sej i hjärtat.
  Du får Massor med kramar och en puss av Minton

  1. Tack – jag blir rörd av omtanken jag får här av människor som aldrig ens träffat mig ❤ Minton får en puss tillbaka och du får en kram och ett stort tack för varmt stöd.
   Den här dagen har varit hemsk…

 3. Låter inte alls kul men du får försöka skaka av dig det och försöka undvika sådana personer om det är möjligt. Det drar ner en. Kram på dig och låt dig inte nerslås

 4. Bronsstatyn är riktigt häftig, precis så som avloppsdykare ser ut. Du ska veta det att har man åsikter, och delar dem med folk, som har andra åsikter, så får man fiender. Jag jamsar inte med, om jag anser att någon har fel, och jag får också ovänner.
  Svante

  1. Jag har insett det. Och då jag säger till, att jag tycker att jag behandlats fel i vissa sammanhang, då blir jag inte heller populär.
   Men jag måste få dela problemen med mina vänner och ventilera åsikterna på bloggen, så anonymt som möjligt ändå – för jag vill inte peka ut någon här.
   Bara berätta hur det känns då någon säger eller gör något elakt.

   1. Byalaget i Kårböle är miljöfantaster, och gillar Vindkraftverk, vilket inte jag gör och det gör jag ingen hemlighet av, då de dödar enormt mycket fåglar, och de låter illa. Gissa om jag är omtyckt av de som styr Byalaget.
    Svante

   2. Människor, som knyter näven i fickan, och jamsar med, bara för att de är rädda för den så kallade överheten, imponerar inte på mig.
    Svante

 5. Bronsskulpturen är en absolut höjdare. Tack Pixabay:-)

  Precis som alla andra förstår jag inte heller att du drabbas konstant av sådana elaka människor. Det har jag ju skrivit förut. Har också sagt tidigare att du verkar vara världens trevligaste människa som vill alla väl. Åsså får du skit.
  Nu är jag inte alls lika omtänksam som du, så mitt förslag är att ge igen helt enkelt. Då kanske slutar personen att tracka dig. Människan verkar ju njuta av att såra dig. Dessvärre lyckas h*n med det. Så lite motstånd från din sida kanske är på plats. Jag ändrar mig här – MYCKET motstånd är ännu bättre.

  1. Du har absolut rätt – jag har börjat säga ifrån och jag ska inte behöva ta det skit jag fått.
   Då man är snäll och ofta förlåter andra vad de än säger och gör, så fortsätter deras beteende…
   Jag behöver ändå lite stöd utifrån, för jag får inte till en privat saklig diskussion med personen som trackar.

 6. Jag förstår inget,…. Hur kan dina medmänniskor såra dig så illa. Lider verkligen med dig. I mina ögon är du bäst och värd det bästa! Du är värdefull! Snygg tolkning, gillar verkligen statyn / skulpturen.
  Styrkekram till dig 🤗

  1. Tack för kram och omtanke – det värmer att människor jag inte ens träffat stöttar mig och säger att jag är fin.
   För jag försöker vara det. Klart att mitt mått också rågas ibland, då brukar jag säga till – jag vill inte bli utnyttjad eller förd bakom ljuset.
   Vem till nu det?

 7. Inte någonstans har Sanna skrivit att det måste vara bilder till temat som vi tagit själv. Det breddar ju inläggen och ger en nya upplevelser – som den här underbara bronsskulpturen som verkligen är unik. Jag tycker du ska sätta ner foten och visa den personen att du inte finner dig längre i trakasserierna. Om det är någon chef på jobbet är det förstås svårt. Nytt jobb? Är det någon släkting eller ”vän” får du väl säga att du inte vill umgås med denna längre så länge den håller på som den gör.
  Ingrid

  1. Tack för dina råd. Jag är själv mellanchef och det är alltid en svår sits. Men nog ska det här redas ut på något sätt, ofta har myntet två sidor och jag är kanske inte den enda som känner sig missförstådd. Men tidigare handlade det om att några människor sa direkt elaka saker till mig, typ ”vad tror du att du är?” och mycket sånt jag inte kan sätta på pränt här utan att inblandade avslöjas.
   I något skede bara måste man säga ifrån, lyfta katten på bordet.

 8. Häftig bronsskulptur. Hade varit kul att ha en sådan här i stan.
  Det är inte lätt att bara ignorera elaka människor. Hoppas du hittar ett sätt att klara det. Tänk på dem som gillar dig och som du kan lita på. Kram!

  1. Precis – om det hade varit lätt att ignorera de elaka hade jag gjort det för länge sedan.
   Men… ibland finns de i en sådan närhet som är svår att undvika.
   Just då är vännernas stöd guld värt.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.