Fågelkvitter, sol och första krokusen!

Bland en massa gamla fjolårslöv har krokusarna kämpat sig upp på vallen vid busstationen.

Jag hoppade på cykeln strax före klockan tio i morse. Tog mig till busstationen där resebyrån som arrangerar Nya Östis läsarresa var på Lovisabesök. IngSva gör sina årliga besök här och på andra orter, för att berätta om sitt reseutbud överlag. Nu hade bolaget också köpt en ny buss som visades upp.

Niclas Ingves framför den nya bussen.

Jag behövde få tankarna bort från en hemsk mardröm som jag hade i natt 😱 I den blev jag levande begravd. Den klaustrofobiska känslan fanns kvar långt över en halvtimme då jag vaknade vid femtiden. Jag kunde inte ens sluta ögonen utan att känslan återvände. Allt var mörkt i gropen, någon skyfflade mull över mig… att inte kunna röra en fena, men veta att personen som begravde mig ändå hade sett till att jag skulle få luft för att tvingas ligga där och bara tyna bort…

Tänk att känslan av drömmar kan hänga kvar så länge… Det gör ju inget om man drömt något härligt… men det här var verkligen en förfärlig dröm.

Dagen fortsatte ändå i trevliga tecken då ett brev från Sverige nådde mig. Det hade varit på väg en lite längre tid då adressen på kuvertet var fel, men i lilla Lovisa hittar man mig ändå så posten ska ha tack för det.

Och tack till bloggaren BP ❤ Jag blev överraskad och mycket glad för häftet och klistermärkena som hon sände, både som uppmuntran och tack för att jag varit länge med i utmaningen Skyltsöndag som hon förvaltar.

27 reaktioner på ”Fågelkvitter, sol och första krokusen!

   1. Drömmer jag är det oftast, om tråkiga, och läskiga saker, så jag hoppas på drömlös sömn. Drömmen lär ju vara något för att hjärnan ska komma ifatt dagens händelser.
    Svante

   2. Visst har de säkert något med ens undermedvetna att göra. Jag har ibland sagt till på skarpen åt folk i drömmarna, sånt som jag inte skulle säga i vaket tillstånd 🙂 Bearbetning, det också!

 1. Såg också äntligen några blommor i gräsmattor men fick inte till ett enda skarpt foto, suck…
  Härligt med nya klistermärken. Snällt av BP.
  Hoppas att ni får åka med den nya bussen. Ha en trevlig kväll, kram!

  1. Vi får se vilken buss det blir i Italien i höst 🙂
   Resebyråns alla bussar är nog moderna ändå, men den här nya helt klart lite extra fin.
   Du får fortsätta jaga små blommor med kameran i högsta hugg!

 2. Vilken otäck dröm som påminde om filmen Merry Christmas Mr Lawrence, där David Bowie begravdes ungefär som du i drömmen.
  Jättekul att du äntligen fick jubileumspresenten. Det konstiga är att jag googlade ditt namn i Lovisa och då kom det efter lite letande upp ett företagsnamn och en adress. Så jag utgick ifrån att det var du. Är glad att posten hittade dig – är man kändis så är man;-) – och att du gillade presenten.

  1. Ja, usch… nu minns jag den där filmen med Bowie, en fjäril landade väl på hans huvud då han dog? Han hade kroppen under jorden, men huvet ovanför?

   Tyvärr kommer fortfarande gamla adresser upp då man googlar mig, fastän jag har ändrat i företagsregistret. Tusen tack än en gång för den fina överraskningen! ❤

 3. Mors,Jag får inte vår förrän jag sett några av våra flyttfåglars återkomst,,nu är det bara Sädesärlan som jag ännu saknar..Jag har sett Tranan,,Tofsvipan,,Staren och Lärkan..Så jag får inte vår förrän Sädesärlan kommer..Haé Kram.

 4. Visst kan en del drömmar hänga med länge och tyvärr är det de otäcka som man kan få leva med nästan en hel dag innan den klingar av.
  Jag längtar också efter sädesärlan, för den har jag inte sett ännu.
  Kram, Ingrid

  1. Jag har inte heller sett den. Då jag bor så mitt inne i stan ser jag inte allt som händer i naturen på samma sätt som jag såg då jag hade sommarstället att vara på, eller då jag var där oftare. Nu blir det ju inte så ofta efter skilsmässan.

 5. Fy för sjutton vilken hemsk dröm, och lustigt är det att vissa drömmar eller känslor i dem hänger med i vaket tillstånd. Usch!
  Men härligt att läsa at ni har vackert väder. 🙂 ❤

 6. Nog är det fint när första vårblommorna tittar upp. Igår trodde jag att våren hade börjat komma men vaknade imorse av att det snöade och var vitt på marken och blåste. Aprilväder kallas det visst och jag kände att jag skulle elda i vedspisen för det kändes rått och kallt. Min planerade städning av katt och hundhår föll och jag ville inte göra ett enda dugg. Attans så lätt lusten kan försvinna

  1. Ja, städlusten måste man fånga genast som den infinner sig 😀 Den blåser fort bort.
   Och aprilväder är det, i dag har vi haft härligt med +11 grader, även varmare på sina ställen.
   Men det ska bli kallar åter om några dar.

 7. Jobbig dröm men det är bara en dröm och har inte mycket med verkligheten att göra.
  Jag gillar mina drömmar mycket oavsett innehållet. Fascinerad över vad man kan hjärnan producera. Allt från mord till att man kan flyga.
  Men för några veckor sen vaknade jag av att nån höll på att strypa mig och kippade efter att få luft. Dock var det inget dröm utan hände det på riktigt. Jag trasslade mig in i min täcke och den hamnade över halsen och armen min tryckte på så luften började ta slut. Det slutade med att jag vaknade och är glad att jag gjorde det.
  Dock väcker det tankar om vad man håller på med på nätterna.
  Kram!

  1. Visst är drömmar fascinerande – jag gillar också 98 procent av mina. Den här med ”levande begravd” var en av de få hemska jag kunde ha klarat mig utan.
   Men nu då jag fått distans till den försvann ju känslan av obehag också.

   1. Jag ser allt som fascinerande. Så länge man vaknar i sin egen säng så allt lugn.
    MEN om det skulle fortsätta så kan det vara på sin plats att kolla med läkare.
    Jag minns när jag blev sjuk med min hjärta hade en hel del märkliga drömmar. Jag blev knivhuggen, dränkt, hängd och skjuten. Senare läste att vissa sjukdomar och framförallt hjärtproblem kan utlösas av att ha problem men just hjärtat.
    Sen när jag blev bra försvann dessa drömmar. Och jag minns de drömmarna ganska så klart än idag. Ja, klart och klart kanske överdrivet men minns. Och inte på nåt negativt. 😀

   2. Det kan mycket väl stämma att problem med hjärtat resulterar i oroliga drömmar.
    Hjärtat jobbar ju intensivt för att hålla oss vid liv. Innan jag fick medicinen med betablockerare kunde jag ju vakna av oroligt hjärta, hjärtklappning, hjärtrusning osv.
    Läkaren förklarade vad det berodde på 🙂

   3. De här drömmarna kom innan jag fick diagnosen. Och läste om vilka drömmar som den kan orsaka några år senare när jag var redan bra.
    Bra att din läkare förklarade.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.