Belönade mig själv

… med några prärieklockor. Kom från mitt andra tandläkarbesök i dag.
Vågade gå dit utan följeslagare, men det var nog pirrigt. Då man inte alls vet vad som väntar en.

Jag hade tid halv elva och före det hade jag svårt att få något gjort hemma. Därför behöver jag ha tandläkartid på sådana dagar som det är lite lugnare på jobbet.

Innan jag skulle iväg började badrumsrenoveringens killar borra i huset… Hmm… det gjorde inte situationen lättare för mig.

Men hos tandläkaren slapp jag borrar och bedövning, ännu den här gången i alla fall 🙂

25 reaktioner på ”Belönade mig själv

 1. Grattis till ett avklarat tandläkarbesök. Den där buketten är du nog mer än väl värd.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram, Ingrid

  1. Tack! Bara de som själva haft tandläkarskräck vet vad jag talar om – alltså inte bara sån där påstådd skräck att ”det är inte roligt att gå till tandläkaren”… utan en sådan skräck som handlar om att man tror man ska svimma eller dö då man måste lägga sig i den där stolen.
   Kram!

 2. En så vacker bild på en underbar belöningsbukett. Jag har en hemma som hade väldig tandläkarskräck, han var nog inte till tandläkaren på 17 år eller så. Som tur är så har han starka tänder. Toppen att du vågar!

  1. Nu har jag förstått att många andra än jag är skräckslagna inför besöken.
   Jag har vissa problem med tänderna, men enligt tandläkaren inga inflammationer.
   Jag är orolig fortfarande men nu vågar jag gå till vårdstationen i dessa ärenden 🙂

 3. De blommorna är jag svag för. Idag har jag inga problem med att gå till tandläkaren, men det fans en tid i skvalpet från barndomens folktandvård, som gjorde att jag sövde ner mig privat och fick allt gjort. Sen träffade jag en tandläkare värd namnet som försiktigt närmade sig mitt gap. Med tiden gick all oro över, men klart lite speciellt är det varje gång jag glider upp i stolen.

  1. Tydligen är vi många som blivit skrämda av tandläkaren i vår barndom…
   Det hände också mig. Även i vuxen ålder var det nån som sa nåt sårande.
   Nu hoppas jag att jag resten av mitt liv bara träffar trevliga tandläkare och munhygienister 🙂

 4. Vilken tur du hade. Jag har två plomber borta men ingen tandläkare finns det för dom har haft semester ända till nu. På måndag ska jag ringa få se om jag kan få en tid. Värst är det att det är så dyrt

  1. Jag går hos det som i Sverige kallas folktandvård – kommunalt här. Inte dyrt. 50 euro för förra besöket med röntgen och granskning.
   På grund av semestrar fick jag också vänta sex veckor på första besöket.
   Hade jag haft tandvärk, hade det kanske fixat sig akut, men nu hade jag lyckligtvis inte det problemet.

 5. Trots en helt annat än lugn uppladdning klarade du besöket bra! Du ser, tandläkarskräcken blir nog mindre och mindre för varje besök.

 6. Bra jobbat och grattis till dig! Det verkar som om obehag inför dylika besök är väldigt vanlig. Det enda som stör mig hos tandläkaren är röntgenbilderna. Ve och fasa! Tack och lov finns det bedövande spray som sprayades i svalget då det begav sig för 2 veckor sedan och alla bilderna kunde tas…. Nu görs det nästa gång om 3 år! Tack och lov! 😃

  1. Röntgen kändes ingenstans för mig. Inget skulle ner i svalget. Jag stod upprätt på golvet med huvudet lätt fixerat vid en maskin. En liten plastmanick höll tungan på rätt plats, och jag skulle vara helt stilla då manicken roterade runt min käke. Kanske 20-30 sekunder. Så vi tycks ha haft olika maskiner och upplevelser?

   1. En sådan röntgen låter som en dröm! Här ligger man i tandläkarstolen och små bitvingar läggs in i munnen. En i gången på olika ställen beroende på var bilden skall tas. De bitvingar som skall långt bak i munnen har jag alltid haft problem med! Hos barntandläkaren används en liknade maskin som du beskriver. 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.