Blandade Lovisabilder

Det lokala lilla bageriet Hardoms bröd har jag för vana att tillsammans med Bettan besöka varannan fredag. Så även i går.

Fortsätter ha nästan ledig dag. Sov till klockan tio, har inga problem med sömnen på det sättet, vilket jag är tacksam för. Kan ibland ha svårt att få tag i sömnen då jag lägger mig och även ligga vaken en timme eller två under så kallade vargtimmen. Då grubblar jag vanligtvis på sådant som jag ändå inte kan lösa just då, något som har med jobbet att göra eller något annat som oroar mig.

Men för det mesta sover jag bra, även då som jag drömmer mycket, det gör jag – det ena tokigare än det andra 🙂

Den här bilden från Östra Tullgatan nära mitt hem tog jag den 21 september. I dag är de löv som finns kvar på trädgrenarna bruna, orange, gula eller röda 🙂

I dag har jag skrivit tre texter. Ett långt reportage på 6700 tecken och två översättningar som alla hör till en välgörenhetstidning som Lions Club Lovisa ger ut inför julen.

22 reaktioner på ”Blandade Lovisabilder

 1. Jag drömmer aldrig utom när jag bodde i Egypten och mina barn var små. Där hade jag en återkommande mardröm som jag minns än idag.
  Somnar snabbt men det är alltid väckarklockan som talar om att hunden, och förr hundarna, måste ut.
  Däremot kan jag ibland också grubbla när jag lägga mig. Min man tyckte inte om det. ”Vad kan du göra åt det nu? Du kan grubbla på det imorgon igen”.
  Visst hade han rätt. Njut av den lediga tiden, kram!

  1. Det är lätt för andra att säga att man inte ska grubbla. När grubblerierna slår till vill man ju helst vifta bort dem.
   Men det går inte alltid tyvärr, inte för mig, – men jag försöker 🙂
   Intressant det där med att somliga människor inte drömmer alls, eller är det så att de inte MINNS att de har drömt.
   Och andra drömmer massor.
   Kram!

   1. Det sägs att alla drömmer men att alla inte minns sina drömmar.
    Min ex-make drömde nästan aldrig nåt. Han kunde komma ihåg nån enstaka dröm, kanske en mardröm.
    Jag antar att man har gjort forskningar och mätningar kring detta och därför säger att alla drömmer 🙂

 2. Och vem var det som skulle ha ledigt då? ”Skrivit tre texter”. Jyst så! Skriver en chiliberusad kärring som faktiskt skrev en text på lite på tvåtusen tecken (med blanksteg) igår kväll. Väljer nu mellan tre bilder… Nu skall jag fly chiliaromerna och boxas lite med valnötslöv och eklöv och andra eventuella löv… In om en timme och hacka ner ett blogginlägg!

  1. Att ha ledigt från NÖ-jobbet är en sak, telefonerna avstängda, inte svara på mejl, inte på mesen, inte på sms, inte på Whatsapp som har med jobbet att göra 😀
   Däremot skriver jag gärna fyra blogginlägg, det tar ju inte mer än en knapp timme av min dag om ens det och det är min fritid, min avkoppling.
   Då jag jobbar hinner jag bara skriva ett eller två inlägg i all hast, ofta är de förhandsinställda eftersom jag mån-tis-ons jobbar nio timmar i ett sträck.

 3. Lite modernare motov från Lovisa. Drömmar har man men det är sällan jag minns något. Men har drömt väldigt konstigt och kommit ihåg en del otrevlia saker.
  Kramar från oss

 4. Skrattade gott åt skylten i första bilden. Finska är inte lätt kan jag säga – bageributik låter betydligt enklare. Bra med en sovmorgon. När du blir pensionär har du alltid sovmorgon;-)

   1. Egentligen har alla en inre klocka, men många litar inte på den, utan litar mer på en ringklocka och känner uppvaknandet tungt och jobbigt.
    Däremot förstår jag inte din avslutade mening. ”Är lite av en orolig själ ”
    Är det därför du vaknar i tid för att du vaknar stup i kvarten för att inte försova dig? Låter isåfall inte så bra.

   2. Om jag har väckning på någon onormal tid som klockan 02 i natten för att inte missa ett flyg som går en viss tid och ska ta buss till Helsingfors… då har jag väldigt svår att sova.
    Försöker lägga mig 8 men får ju inte sömn 😀 Vaknar då ofta och tittar på klockan.

    Sover vanligtvis bra mellan 23 och 10 då jag är ledig. Men då jag jobbar är det ofta nån jobbgrej som börjar pocka på i huvet och då vaknar jag innan klockan ringer.
    Det var ungefär det jag menade med ”orolig själ” 🙂

   3. När jag reser blir ju inte mycket sömn för mig heller. Dock lägger mig inte så tidigt som du då jag vet att det är lönlöst. Snarare blir det kl 3 på natten, och upp 5.30 eller sånt då jag tar alltid morgonflyg. Men det fungerar utmärkt vaknar tom 10 minuter innan jag ska upp. Och blir inte trött hela dan heller. Snarare extremt pigg. Så har det alltid varit.
    Jag förstår din oroliga själ, men tack och lov har aldrig haft det.

   4. Ja, vi är alla så olika och bra är det 🙂
    Egentligen borde man kanske inte sova alls, eller göra som du, bara sova 1-2 timmar för sedan skulle man säkert sova gott på flyget 🙂
    Men sådant som läget är i dag flyger man ju ingenstans.

 5. Jag njöt också av en härlig sovmorgon idag, men steg dock upp kl.08.30. jag har också helt galna drömmar ibland och ibland mardrömmar. Kommer ihåg det mesta jag drömmer. Maken däremot kommer sällan ihåg att han drömt ngt. Trevlig söndag får jag önska dig! ( Fina bilder från Lovisa. Kunde ha tagits i Jakobstad!Ser väldigt liknande ut!)

  1. Jo, det finns säkert många likheter med Jakobstad och Lovisa. Det är ett tag sedan jag var där i Österbotten, men har besökt staden några gånger.
   Trevlig söndag till er också!

 6. Trevligt med Lovisabilder … gillar din lilla stad!
  Jag somnar oftast lätt, men vaknar ofta efter ett par timmar … då kommer grubblerierna – somnar om så småningom – och drömmer gör jag säkert, men jag minns sällan om vad.

  1. Det känns fint att du och många andra gillar mina helt vardagliga Lovisabilder.
   Samma här om sömnen. Jag kanske inte alltid somnar lätt, men vaknar vid fem-sextiden och kan inte genast somna om, kan bli en del grubblerier ibland.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.