Andra segern för Tor i Finlandsserien

Ja, det blev ett par hyfsade bilder trots att jag känner mig ringrostig efter en lång paus. Har inte fotograferat innebandy på över ett halvår!

Lovisa Tor har inlett spelet i Finlandsserien bra, seger borta för en vecka sedan och seger hemma även i dag med siffrorna 9–3 över Sudet från Kouvola.

Tors Jere Jokinen till vänster och Sudets Petri Pöntinen till höger. Petri spelade ännu ifjol hos oss.

Det var strongt av Tor att stå tillbaka och inte släppa in ett enda mål fastän laget råkade på tre utvisningar efter varandra och stundvis spelade med bara tre utespelare mot gästernas fem.

Det är helt klart klasskillnad mellan lagen i division ett, där Tor höll till förra säsongen, och Finlandsseriens lag. Tor har inte heller direkt tappat spelare, vilket fansen kanske fasade för då vi degraderades i våras. Tvärtom. Vi har många rutinerade spelare, även med kompetens från ligan (Elitserien i Sverige). Dessutom massor av hungriga och duktiga juniorer som fostrats i Tor.

Så jag ser med glädje fram mot kommande säsong. Det enda spöket nu heter Corona… och det är tyvärr inget litet spöke.

Jonathan Flinck, ifjol ligaspelare i Ådalens IF, nu tillbaka i moderföreningen Tor.

Men Tor har skött sina plikter bra. Handsprit finns. Ansiktsskydd rekommenderas. Nere vid planens nivå får man inte vara alls om man inte bär mask. Distans mellan människor är också stark rekommendation. Hoppas att allt fler börja inse allvaret med reglerna.

12 reaktioner på ”Andra segern för Tor i Finlandsserien

 1. Grattis Tor och hoppas det går bra i fortsättningen. Här är all sport utan åskådare vilket är både bra och dåligt. Klubbarna tappar mycket intäckter och hamnar i ekonomisk kris. Vi får hoppas det blir bättre.
  Kram

   1. Pratade med en vännina som är också är engagerad i innebandy och de har också publik. 50 personer får det vara och det är väldigt noga.

   2. Vi hade hårdare regler i våras, t.ex. på fotbollsmatcher fastän de var utomhus. Innebandyn slutade strax innan covid-19 kom i våras, men nu har den kört igång igen.

 2. Det verkar som om takterna från högsta divisionen sitter kvar i Tor. Jättebra, för då finns ju helt klart chansen att laget vänder tillbaka direkt. Det håller jag tummarna för. Hur många åskådare tillåts på innebandymatcherna i Finland? Här är det 50 pers. Alla hade hoppats på en ökning till 500 pers på idrotts- och kulturevenemang, men regeringen och myndigheterna sa nej i veckan.

  1. Ja, det känns väldigt skönt och fint att vi har ett starkt lag nu som verkligen satsar på comeback till ”ettan”.
   Det var 180 personer på plats i hallen, varannan bänkrad skulle vara tom och ansiktsmask ett måste då man var nära spelplanen.
   Jag tror att vi inte får vara fler än 500, är osäker dock… men så många har vi inte varit i hallen på många år i innebandysammanhang.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.