Julstämningen infinner sig sakta men säkert

Stjärna, hyacinter, ljus.

Det här är i stort sett vad jag pyntar med till jul. Adventsstake i köksfönstret, en enkel stjärna som går att flytta från bord till bord. Då en hyacint har blommat ut köper jag nya. Levande ljus i olika färger och storlekar finns det gott om.

Fastän jag inte pyntar mycket själv, har bara en urgammal tomte från 1960-talet (många såg arga ut på den tiden), och han har inte kommit fram hos mig än… så tycker jag det är trevligt att se hur andra pyntar med allehanda ljusslingor, ljusstakar, pyntade julgranar och tomtar i alla hörn.

I dag har jag veckans enda helt jobbfria dag. Jag ska pyssla julkort, något jag sett fram emot mycket. Behöver några nya tuschpennor och kartong i grönt, vitt och rött.
Jag hoppas kunna återkomma med bilder senare i dag 🙂

20 reaktioner på ”Julstämningen infinner sig sakta men säkert

 1. Jag brukar fira jul ensam, och kommer att göra det i år också. Jag störs inte av ensamhet. Så förhållningsreglerna för Gävleborgs Läns att inte ha något umgänge, och att handla tidigt, och frysa in maten, detta för att slippa trängsel, stör inte mig.
  Svante

   1. Det är bara att hoppas att ingen är smittbärare. Det lär ju vara väldigt lätt att bli smittad.
    Svante

   2. Jo, det går inte helt att undvika risken om man inte är totalt isolerad hemma.
    Nån kan ha smittan, nån man går förbi i en affär – nästan alla bär munskydd här hos oss, det eliminerar inte risken helt men aerosolerna sprids inte på samma sätt då man har skydd.

   3. Det finns de, som har munskydd här hos oss också, men de är sällsynta. Skulle någon kräva av mig, att jag skulle ha munskydd, så har jag 8 stycken i en bakficka, jag är inte omöjlig.
    Svante

   4. Jag tror man vinner mer på att hålla avstånd, till sin nästa, och handla när andra inte gör det. Jag bor ensam, handlar ensam, oftast när det är tomt i butikerna. Det finns 2 ICA butiker, som öppnar 07:00, och då är det oftast nästan tomt där.
    Svante

 2. Ja nu är det snart jul och sen vänder det och blir ljusare.
  Julen blir som vanligt för Minton och mej.
  Tycker det är skönt att slippa all stress som många har.
  Lite god mat, TV och en bok.
  Kram Anki o Minton

 3. Den julstjärnan är helt i min smak, liksom färgen på krukan som hyacinten sitter i. Brukar ju säga ”less is more”, så din juldekoration är perfekt!
  Lycka till med julkortspysslandet!

 4. En arg Jultomte? Undrar varför de var arga. Kanske för mycket övertid? Och ingen företagsvård i sikte efter resor världen över med ljusets hastighet för att hinna till otacksamma ungar.

 5. Brukar också ta fram en stor jultomte som min man älskade och 3 små som är mina favoriter. I år får de ligga kvar i kartongen. Julstjärnor i fönstren och adventskrans i köket. Det räcker för mig. Kul att du fick en jobbfri dag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.