Svävande typer i parken!

Vi har ett nytt ljuskonstverk i Lovisa. ”Mångkunniga konstnären Alexander Reichstein har tidigare visat sina arbeten på flera orter i Europa. Nu fick Lovisa chansen när andra städer ändrade sina planer i sista stund.”, skriver Nina Björkman-Nystén i Nya Östis som kommer ut den 10 december.

Mestadels har jag hört och läst exalterade och fina, berömmande kommentarer om det här konstverket. Några enstaka säger att de svävande människorna, gjorda av böjd ståltråd, ser kusliga ut. Som om de vore döda personer som flyger bort från kyrkan.

Jag tycker konstverket är väldigt fint!

Själv var jag inte den enda i dag som fotograferade de blå figurerna. Sedan de kom upp inför självständighetsdagen i söndags har jag sett otaliga bilder på dem, speciellt i sociala medier.

Och vår kyrka är också fin ❤

22 reaktioner på ”Svävande typer i parken!

  1. Intressant! Kusligt, var min första tanke. Men det är omöjligt att kommentera innan man sett konstverket IRL. Antagligen skulle jag kunna googla, men kanske du kan säga direkt vad verket heter?

    1. Jag vet inte vad det heter, kollade snabbt artikeln som ingår i Nya Östis i morgon. Hittade inget namn där, kanske installationen inte heter nåt specifikt.
      Men konstnären Alexander R kan du googla 🙂

  2. WOW! Dessa svävande konstverk bra älskar jag. Googlade Alexander Reichstein och såg att han även gör ”figurer” på marken. Vilken tur Lovisa hade att andra städer tackade nej till utställningen.

  3. Jag har varit med J nu tre gånger och tittat, skall ännu gå med K och S. Mycket fint konstverk, förtrollande på nåt sätt. Och vilket jobb att få ihop detta.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.