Bästa skagenröran på länge!

Bistro & Butik Kronan är ett ganska nytt lunch- och matställe i Lovisa. Öppettiderna är generösa, alla dagar från 9 eller 10 på morgonen, till 18 eller 23 på kvällen.

Då jag fick det tråkiga beskedet om en vän som gått bort, tänkte jag att livet är kort, dess tråd är skör. Varför ska det vara så svårt att komma ihåg det?

Jag lever mycket för mitt jobb. Jobbet har nästan alltid varit en livsstil för mig. Men då jag ibland jobbar så pass mycket att jag inte ger mig tid att ha en ordentlig lunchpaus, att komma bort från datorn en timme per dag… då känns det som att det gått lite för långt.

Idag unnade jag mig en längre lunch med en väninna. Och blev serverad den godaste Toast Skagen jag ätit på länge. Jag blev på riktigt helt tårögd då jag tackade den vänliga personalen. Vilka smaker där kom fram! Ett så härligt frasigt bröd!

Avskalat och enkelt.

Det är bra att det finns många olika lunchställen och kafeterior i Lovisa. De går alla i lite olika stilar, så då finns det något för var och en och även för vart och ett tillfälle i vardagen eller då det är fest.

17 reaktioner på ”Bästa skagenröran på länge!

 1. Det är alltid roligt att hitta en servering, som kan fixa till maten. Numera är det rätt sällan det händer i Sverige.
  Svante

   1. När jag varit på ett matställe, som serverat mig mat, som jag skulle göra bättre själv hemma, blir jag besviken.
    Svante

   2. Ja, du har sagt det nån gång tidigare.
    Klart man blir besviken om man kan göra bättre själv hemma.
    Men jag är inte så bra på matlagning, så jag är oftast nöjd med det jag får ute på nån krog.

   3. Jag lärde mig en hel del i skolköket, hemma, och av Farfar, som var konditor.
    Svante

 2. Lyckliga du som har restauranger och fika ställe i din närhet.
  Det är viktigt att äta ordentligt och gå ifrån datorn.
  Kram Anki o Minton

 3. Bra där! Man lever bara en gång, och det är nog klokt att man gör det bästa av det. Carpe diem är en gammal klyscha, men den stämmer faktiskt.
  Så himla kul att ni har så många olika ställen att välja på i Lovisa. Och man ska stödja sina lokala näringsindkare!

 4. Att låta bli att äta lunch är inte alls bra. Så gjorde jag och fick diabetes. Att ta vara på sig själv ger en en bättre ålderdom. Allt man slarvar med kommer tillbaka i form av krämpor när man blir äldre. Glöm inte det. Ingen tackar en för att man sliter ut sig på jobbet det har många fått känna av. Så unna dig själv att ta vara på din kropp. Kram på dig. Den maten känns som om något extra. Vi här har sett oronan komma närmare och närmare och sitter här i skogen och håller oss undan.

  1. Jag äter ju nog lunch, men ofta har det blivit i all hast hemma, ibland vid datorn.
   Nu går jag ut en stund varje dag.
   Krämpor har jag ju nog redan som 58-åring :-D… men tillsvidare inga väldans förfärliga.
   Det är så trist med hotet från coronaviruset. Här använder vi munskydd och har strikta regler som de flesta följer.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.