Slit och släng eller snusk?

Är tre år och två månader en lång tid för ett duschdraperi? Är man en snuskpelle om man inte byter oftare?

Över tre år hade jag mitt i användning innan jag bytte till nytt. De går ju att torka av och tvätta, men i något skede blir den där kanten längst nere sunkig.

Jag tycker således inte det var slit och släng av mig då jag gjorde mig av med draperiet. Det fick nämligen fungera som skydd i baksätet på en bil dit vi behövde lasta in ved 😀

Sex säckar ved från Tokmanni 🙂

20 reaktioner på ”Slit och släng eller snusk?

  1. Ja, det tror jag. Har aldrig testat.
   Draperiet var inte fult egentligen, bara lite ”sunkigt” nere i kanten, tvålrester samlas ju där.
   Det hade kostat 9 euro, och samma gällde för det nya som kom upp, så det var ju inte dyrt.

 1. Jag eldar med elektricitet numera, det blir samma kostnad som med pellets, som värmepannan är byggd för. El, och Pellets i reserv, till riktigt kalla dagar. blir samma kostnad, som tvärs om. Ryggen klarar sig bättre med att slippa lyfta pelletssäckar.
  Svante

   1. Synd bara att jag installerade pelletsanläggningen innan priserna gick upp på pellets.
    Svante

 2. Känns konstigt för en som bor på landet och som eldar upp minst fyra korgar ved per dag… Synnerligen smart återbruk! Oberoende av tid och skick. Ha det gott!

 3. ifall att man borde byta draperi till duschen inom 3 år och 2 mån då är det snart dags för mig att byta tror jag. Jag köpte från wish ett draperi med en elefant på, som sitter på toa. Det börjar säkert vara runt tre år sen . Annars var det ju ett bra tips på vad man annars kan använda det till

  1. Ja, en gång tog min syster emot ett använt draperi och använde det utomhus som skydd på ett bord i trädgården.
   Lätt att torka av osv.
   Huvudsaken att saker lever vidare LITE längre på nåt annat sätt då man tänkt slänga dem.

 4. Det var ett fint duschdraperi som dessutom kunde återanvändas i bilen. Har aldrig haft ett duschdraperi så jag vet inte hur snuskigt det kan vara. Hoppas i alla fall att du valde ett nytt som är lika fräckt som det gamla.

 5. Nämen, det tycker jag väl ändå inte. Jag skulle säkert ha behållit det längre och fortsatt att tvätta det! För några år sedan installerade Maken duschdörrar på badkarskanten, så nu behövs inte draperiet längre. Dock tvättade jag upp draperiet och förvarade det i skåpet en tid. Passade bra att täcka golvet med då ett rum skulle målas!

 6. Hej och tack för din mysiga blogg. Roligt med lite inblickar i en redaktörs arbete emellanåt, ett extra tack för dem.
  Jag fråga ”i egen sak”, vad säger din väninna: Är Tokmannis ved bra? Torr? Om väninnan eldar mycket borde hon hitta en billigare leverantör är de här butikerna som saluför ved i små partier. Det är svårt, ack ja, jag vet! Utdöende släkte?
  Tidigare sålde Åbo stad ved , tidigare fanns det en leverantör här på vår ö alldeles i närheten. Han köpte upp i hela landet, sågade sedan och klöv till klabbar och sålde, stor åtgång. Men gården där han jobbade och hade lagret, den var fruns, och när hon tröttnade fick han ge sig iväg och därmed också sluta med sin affärsverksamhet. Sorgligt på alla sätt.
  Fast numera ska man ju skämmas om man eldar med ved, man är en klimatbov! Är inte vedskam en av de många skammerna som vi numera ska känna?
  Sköt om dig.

  1. Veden var bra. Hon köpte den därifrån bara för att hon nyss har flyttat och inte på stört hittat en annan trogen leverantör.
   Men hon kommer nog att köpa större partier av privat aktör senare 🙂
   Trevligt att du läser min blogg och att den ger dig något, tack!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.