Två take away-alternativ

I går åt vi på vår tre-vänners-månadsträff Croque Monsieur från Bistro Kronan som take away-rätt. En macka med skinka, ost och ägg, otroligt mättande.
I dag hämtade jag Delikatessbox från Café Favorit. Allt för att stödja våra lokala företagare nu när det är tuffa tider och restriktioner under coronapandemin.

Den här boxens innehåll ger mig glädje tre dagar. Här finns två salta alternativ och fyra söta. Nere till vänster rabarber-kokostosca-kaka och bredvid den två cookies. I mitten chokladcupcake med minimacaron och en passionbit med bär (blåbären hade rullat av kakan, vilket jag såg först efter att jag tagit fotot 🙂 ). De salta rätterna högst uppe är Medelhavets bladdegstriangel och kallrökt ren på skärgårdslimpa.
Bitarna kanske ser stora ut på bilden men de är lagom små.

HÄR borde det förresten gå att läsa Nya Östis senaste nummer, som kom ut den 25 mars. Vårt storspridningsnummer som vi har jobbat hårt för och som vi hoppas ger oss en del nya prenumeranter också 🙂

21 reaktioner på ”Två take away-alternativ

   1. Det ville jag också för 8 år sedan, då jag slutade röka, och kröka. Då vägde jag 98 kg, det tog ett år innan jag var nere på 68 kg, nu väger jag 66 kg, och inte fan är jag gladare för det.
    Svante

   2. Nä, jag har tänkt lite så – att skulle jag vara lyckligare om jag gick ner tjugo kilo… vet inte.
    Jag promenerar lite mera nu igen, då knäet blev bra. Men inte för att gå ner i vikt utan för att det är trevligt då det blir vår, fåglarna kvittrar, jag behöver frisk luft osv 🙂

   3. Sedan skogsbränderna har det inte varit roligt att promenera runt Kårböle. Nu är det ännu fler kalhyggen runt i kring Kårböle, så det finns inte mycket att fotografera heller.
    Svante

   4. Mitt livs största misstag var när jag lämnade Ljungdalen, men 24 kvadrat, var väl litet, för mig och min hund. Det fanns inte något större till salu.
    Svante

   5. Om inte annat stort hus 200 kvadrat bostadsyta, och 100 kvadrat källare.
    Svante

 1. Med tanke på att Lovisa är en liten ort har du förvånansvärt många högkvalitativa matställen att välja på. Betydligt mera än här i Täby, och Täby har ändå drygt 70 000 invånare.
  Visst gick det att kunna läsa Nya Östis. Det numret gav nog rejält med reklamintäkter. Grattis:-)

  1. Trevligt att höra att du kunde bläddra i Nya Östis 🙂
   Trist om många matställen försvunnit från Täby, eller inte bjuder på kvalitet längre 😦
   Vi har tillsvidare flera bra kvar i centrum av staden, och även i byarna runtom. Bensinmackar har bra mat och säljer take away, alla kämpar hårt!

 2. Det såg gott ut. Upplever att de flesta restaurangerna och kaféerna nu har take away och ofta gratis utkörning. På så vis kanske man rentav testar fler matställen än innan pandemin. Just nu ska jag bege mig till ett matställe för att hämta en Karma-rätt. Finns Karma-appen i Finland också? (Sådant med kort hållbarhet som säljs för halva priset).
  Kul att läsa den fina tidningen och det du skriver i den. Är imponerad av att så mycket verkar hända i en så liten stad. Grattis förresten till att ha kvalat in som det lyckligaste folket!

  1. Nej – jag tror inte vi har Karma-app här. Men många affärer satsar på och gör reklam för att det säljer 30 – 50 procent billigare en timme eller två innan de stänger, allt för att minska matsvinnet.
   Tack för att du läste Nya Östis och kul att du gillade tidningen!
   Kram! Ja… jag är lycklig, trots allt – pandemin – och skilsmässan för sju år sedan har jag återhämtat mig från.

  1. Ja, det var gott och känns bra att kunna köpa take away och på det sättet stöda restaurangerna så gott det går, när de tvingas ha stängt tre veckor till… 😦

 3. Okej, du har övertalat mig. Imorgon ska jag handla och då hämtar jag godaste räkmackan på vägen hem. Det var ganska länge sedan jag köpte en. 😀

  1. Bägge var bra! Den ena mycket matig – hade följande dag kvar av den. Den andra håller också, med sött och salt, minst tre dagar – delikatessboxen är ju inte MAT på det sättet men ändå smått och gott att äta 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.