Veckans ord, TAPPA

Den här veckan ska jag i alla fall hinna med i Mrs Susannes utmaning 🙂 Ordet är TAPPA, och jag har sänkt kraven för mig själv då det gäller att vara med.

Köpte i dag en ny klocka, som är mer än bara ett aktivitetsband.
Med hjälp av den hoppas jag på sikt TAPPA något kilo i vikt. Inga skyhöga mål här heller, varje hekto som lämnar min kropp hurrar jag för. Hurraaa och tack för att du fanns i mitt liv och formade min kropp, men nu adjö adjö!

Jag hoppas också att jag inte TAPPAR denna klocka för den kostade 199 euro. Och telefonen får jag inte heller TAPPA, ni vet hur beroende vi är av mobiltelefonerna i dag. I många sammanhang, inte bara då vi motionerar utan även då vi ska ha kontakt till banken osv.

Sedan hoppas jag också att jag varken TAPPAR nerver eller tålamod då det gäller att följa upp vad klockan meddelar mig om min aktivitet eller inaktivitet 😀

24 reaktioner på ”Veckans ord, TAPPA

 1. Läskiga grejer att sätta på armen, den vet ju mer om dig än du själv. Det sitter väl inte en kamera gömd någonstans på den?
  Svante

  1. Ja du… kanske Kina eller Ryssland spionerar på mig nu.
   Men jag har tänkt att OM Putin är intresserad av allt jag gör, så är det helt okay.
   Ja, mätaren vet mer om mig själv än vad jag vet. Ska bli spännande!

   1. Jag skäms inte för att medge att jag var rätt bra på att skruva med Volvo 142, numera är jag oduglig med moderna bilar. Lika illa är det med datorer, jag kan alldeles för lite om dem, när jag var yngre var det spännande, nu hänger jag inte med längre.
    Svante

 2. Grattis till din nya ”livskamrat”. Hoppas ni kommer bra överens, för den var alldeles för dyr för att bli osams med…

  1. Minsann. Den får inte ligga och samla damm i nåt hörn 😀
   Nu ska den inom de tre första dygnen mäta min sömn och all möjlig annan aktivitet eller inaktitivet.
   Som statistiknörd är jag förväntansfull!

 3. Grattis till klockan! DEN kommer du att gilla, helt säkert! jag har haft en smart klocka i snart fyra år och gillar den skarpt. Inte ngt man BEHÖVER precis, men en mycket behändigt tingest. Även om du inte tappar i vikt, kommer du ändå att röra på dig mera eftersom klockan sporrar! Lycka till! 😊

  1. Resonerar precis som du. En kul grej och intressant att följa hur jag sover, detaljerade uppgifter där.
   Och ser jag att aktiviteten på eftermiddagen är fem procent MÅSTE jag ju ut på en liten tur 😀

 4. Oj … här blev ett inspirerande inlägg – och även lite ångestframkallande. Inspirerande att du verkligen försöker hålla både kondition och vikt på bra nivå – ångestframkallande då jag får dåligt samvete att jag är så lat.
  Ha en fin söndag!

  1. Jag har nog inte vikten på bra nivå och jag har svårt att få ner den.
   Men jag försöker tänka att det är bra att jag överhuvudtaget kommer ut varje dag nu då det blivit varmare väder och då det åter är möjligt att cykla.

 5. Ett sådant aktivitetsband med klocka köpte min kollega för en tid sedan och vederbörande var nöjd med det, kanske får bli något för mig i framtiden.

  Ja jösses hur beroende man är av sin mobil, när den strulade lite här i veckan så kom jag på att det nog är bäst att ha en ”backup” på bankid och dylikt som är av daglig nödvändighet.

  Ha en skön söndag och lycka till med aktivitetsbandet.

  1. Ja, alltså telefonen är ett ”måste” i SÅ mycket. Bekräftningskoder hit och dit, bland annat för fakturor jag betalar själv och för föreningen som ger ut tidningen. Backup behövs, yttre hårddiskar osv.

   Skön söndag även till dig!

 6. Det är ingen höjdare att tappa mobilen kan jag säga. Jag har gjort det en gång. Vill helst glömma den erfarenheten. Klockan sitter i alla fall på handleden som tur är.

 7. Fin klocka för den som är road av sådana, jag är lite allergisk mot att registrera allt, blev jättesur på att mobilen tjatade om att jag skulle registrera sömnen när jag ville ställa in väckning. Lycka till med din klocka och promenaderna!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.