Cykeltur i härligt vårväder

Den här tiden på året är det svårt att veta var det är varmt och var det blåser kallt. Hur ska man klä sig för en cykeltur? Bäst att ladda på med för mycket än för lite, resonerade jag.

Detta foto passar in i kategorin Lovisabyggnader. Det vi kallade Mjölkkis, mjölkaffären, låg i den här byggnaden i stadsdelen Garnison där jag växte upp. Drygt hundra meter från vårt hem. Ingången var där den gröna dörren till vänster finns och fönster hade affären ut mot gatan. De tre övriga dörrarna hörde inte till den lilla butiken.

Oj, oj så många minnen jag har från denna butik. Skulle kunna bli ett separat långt inlägg. Men jag cyklar vidare och den som vill får komma med på färden.

Lovisavikens skola, vår nya högstadiebyggnad i trä! Den är nästan sprillans ny. De här stora fönstren har utsikt över Lovisaviken och därför heter skolan såsom den heter. Tidigare hette skolan Lovisanejdens högstadium (LNH).
Jag älskar Lovisaviken ❤ Det här är en av flera rastplatser där man kan slå sig ner och njuta av närheten till havet. Den finns i anknytning till en plats av rosenplanteringar. Visar en skylt härifrån imorgon.

Jag passade på att ta flera bilder under min 8 km och 750 meter långa cykeltur i dag. Jag börjar nu föra bok över mina kilometrar och hoppas kunna komma upp till 30 km i veckan. Det skulle betyda 570 km då augusti är slut. Köpte nya batterier till mätaren i dag. Att den nollades helt inspirerar mig. Men jag vill inte sätta målet för högt, då blir jag ju bara gladare om jag cykla mer än 57 mil på nämnda tid.

Följande rastplats ligger lite längre fram vid cykelvägen som går längs viken. Den här är helt ny, den byggdes i vintras.

Här kom en rejäl vindpust och plötsligt märkte jag att en liten påse chips som jag hade lagt i bakre cykelkorgen hade försvunnit. ”Jaha”, tänkte jag… ”inte meningen att jag ska äta chips då jag har cyklat – kanske någon annan blir glad som hittar en oöppnad påse längs vägen”.

Men då jag skulle cykla vidare fick jag syn på påsen som låg på gräsmattan precis där som jag hade svängt in till rastplatsen 😀

Som sagt – jag tog flera bilder men sparar dem till andra inlägg. Gör några förhandsinställda för nästa vecka, då jag vet att det åter är fullt upp med tidningsjobbet från måndag till onsdag.

24 reaktioner på ”Cykeltur i härligt vårväder

 1. Hellre lite för varm än att gå och frysa.

  Minns att mamma brukade säga att man skulle ”svettas in våren”. Inte klä sig för tunt och bli förkyld.

  Ha det gott C!

 2. Johan som var huvudoperatör för administrationsprogrammet i både högstadiet och gymnasiet hade alltid en ”provelev” som han satte in för att kolla vissa inställningar. Hon hette Ellen H. Först fattade jag inte vad denna Ellen gjorde i listorna, men en dag gick det upp ett ljus: LNH. Om jag hade fått bestämma skulle skolan heta just blott och bart Ellen. Kanske tur att jag inte får bestämma…

  1. Ja, det där med Ellen H har jag hört och även gillat längs med åren.
   LNH var också bra förkortning, nu kan man ju inte skriva Lovisavikens skola kort på nåt vedertaget sätt… LS… nej, det är ju gamla samlyceet.
   LVS? Ho vet? 😀
   Jo, bra att vi inte får bestämma.

 3. Vilket sött litet hus där mjölkaffären låg en gång i tiden. Å huset ser ju fortfarande ”bebott” ut.
  Vilken fantastisk utsikt eleverna har där. Drömläge ju! Trettio kilometer i veckan bör du hinna med. Det finns folk som springer/promenerar lika lång i veckan. Mycket smidigare och snabbare med en cykel om du frågar mig;-)

  1. Ja, jag ville inte sätta målet upp för högt för mig – jag är glad om jag överskrider tre mil i veckan med råge. Men som sagt, ribban ska inte sättas för högt 🙂

 4. Vissa byggnader och affärer liksom etsar sig fast i minnet – speciellt såna där man har barndomsminnen 🙂
  Vilken härlig cykeltur det blev!
  Bra med uppsatta mål – 30 km/vecka låter rimligt! Lycka till!

 5. Vackra omgivningar, förutom skolan. Ingen arkitektonisk mästerverk..inte konstig att barn inte trivs i skolan. Skönhet påverkar oss mer än vi tror.

  1. Skolan är kanske inte nåt arkitektoniskt mästerverk, nej. Men byggt i trä och mycket luftigt och fint inomhus. Ett hus som andas och där man borde slippa de vanliga inneluftsproblemen länge, kanske för evigt?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.