En glad korvgubbe!

Lovisa har åter fått en gatugrill, en mobil vagn som några dagar i veckan finns på torget.

Jag beundrar folk som orkar hålla på, för visst är det tungt att stå och sälja grillmat till halv fem på morgonen om fredagar och lördagar!

För mig är det kul att då och då komma ut och göra intervjuer. Mycket av mitt jobb handlar ju annars om planering, textredigering, mejlhantering och mötesförberedelser. Men som sagt, ibland är det viktigt att ge sig tid att få träffa folk också. Och i dag fick jag träffa en glad korvgubbe 😀

22 reaktioner på ”En glad korvgubbe!

   1. Det blir inte detsamma, om man köper korven, på dagtid. Det var ju lördagskvällen, som man fick varmkorv tillsammans med pappa. Sen kom TV:n och grejade sysselsättningen på lördagens kväll.
    Svante

   2. Sedan TV:n kom till familjen i Mälarhöjden 1958, blev inget sig likt. Jag brukade få följa med pappa till Centralbadet på onsdagskvällarna, och bada, och simma. När TV:n kom in i hemmet ville pappa bara hem och titta på den, men vi barn skulle bara se barnprogrammen.
    Svante

 1. Kul med en nu korvmoj! Det hade inte hänt här, då de flesta korvmojar håller på att dö ut och ersätts av thaikiosker. Hoppas den överlever. Åsså ser jag att det faktiskt funkar med ett ”i” i slutet av ett ord för att ”förvandla” svenska till finska. Det har jag ju alltid sagt.

 2. En gladi gubbi med korvi 😀 Ja, kul. Men det var görlänge sen som jag köpte varmkorv på stan. Men idag åt jag husmanskost på lokal.
  Så synd att du inte kommer in och kan kommentera på min blogg, bara nån enstaka gång och med besvär. Förstår inte detta.
  Ha en fin kväll!

 3. Korv med bröd är sååå gott! Jag vet att man kan äta nyttigare saker, men ibland kan jag bli hemskt sugen på det och vi har faktiskt en korvmoj här i Klintehamn om lusten inte skulle gå att stå emot.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  1. Precis, det finns nyttigare saker men nån gång måste man få unna sig vitt bröd och en korv.
   Jag har inte ätit vitt bröd på två veckor, det har gått bra – men nog tänker jag nån gång unna mig korv med bröd!
   Kram!

 4. En riktigt het grillkorv i smörpapper, å så gott, trots att man får senap på hakan. Blir alltmer sällsynt i gatubilden. Men här i Åbo får vi faktiskt ”hodare” också, alltså hot dog. Uttalas med tonvikten på första stavelsen och kort -o- som uttalas som å. Endast en finlandssvensk klarar detta!

  En varm korvgubbe, en begagnad bilförsäljare, en kemisk ingenjör – minns du de här klassiska språkexemplen? Jag gillar dem skarpt.

  Må väl.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.