Två utmaningar i en smäll

Hos Orsakullan finns en trevlig utmaning där hon ger inledningen på en mening och så ska vi andra fylla i resten. Eller på något sätt ge meningen en fortsättning. Jag har inte tagit del av den på ett tag, men ska då och då åter försöka göra det.

Den 16 april är orden som gäller ”Jag föll pladask”…
Man kan ramla på näsan och det har jag väl gjort ett antal gånger. Sedan finns det några få män jag fallit pladask för. En av de första gångerna det hände var då jag träffade Marcus från Tyskland på en semesterresa i Rimini, Italien. Vad han gör i dag och var han håller hus är en gåta för mig.

Hos Elisamatilda handlar det om Konsumtion och där ska vi svara på fem frågor som vanligt.

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
– En svart Volvo av sportmodell, och så där på sidan om skulle jag också köpa en liten sommarstuga utan bekvämligheter. Jag skulle hela tiden betala till nån annan för allt jobb som måste göras för att stugan ska hållas i skick 🙂

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
– Svår fråga. Äger ganska lite. Troligen en sekretär som jag har ärvt eller det intyg som finns inramat på väggen, som mormor fick av president Mannerheim efter att morfar stupat i kriget mot Ryssland.

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
– Ostar och framför allt vitmögelostar 😀

Vad är något du sällan lägger pengar på?
– Jag röker inte så det går INGA pengar till cigaretter. Lägger sällan pengar på smink numera.

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?
– Rött vin. Om någon vän vill ha det, men köper aldrig rött till mig själv.

21 reaktioner på ”Två utmaningar i en smäll

 1. Nej, jag föll aldrig pladask för en man men jag föll pladask för Merlin som var en katt. Blandras, norsk skogskatt / Perser 😀 Ha en trevlig helg!

 2. Intressant läsning!
  Jag äger också ganska lite men har det jag behöver och vill ha.
  På tal om vin, så är rött vin det godaste vinet för min del, men så beror det också på klimat och situation.
  Bubbel vid fest.
  Trevlig fredag!

  1. Samma här – det jag äger behöver jag. En del smått kan jag förstås alltid städa bort, men här finns inga mängder av saker mer.
   Lördagskram till dig och skål, om du har nåt att skåla med 🙂

 3. Vilken läcker bild:-)
  Sista frågan – jag skrev nästan ett identiskt svar. För konstigt nog är rödtjut betydligt mera poppis en vitt vin. Perfekt som present.

  Å du en sommarstuga utan bekvämligheter – skämtar du?!!!! Om du är rik kan du väl köpa en sommarvilla med alla bekvämligheter och låta någon sköta den;-)

  1. Nej, jag skämtar inte 🙂 Det är en dröm att få bo mycket enkelt nånstans, nära naturen, mitt i naturen.
   Men jag klarar inte av att underhålla ett hus, hålla det i skick 🙂

 4. Ja, Rimini… där föll jag lite pladask platoniskt för en italienare. Trodde inte att han var särskilt intresserad. Men sista dagen ville han ändå min adress. Sen fick jag vykort av honom under 10 år. Han reste mycket.
  Olikt dig har jag väldigt mycket saker hemma. Det är pga alla mina olika hobbysar. Men skulle hände nåt skulle antagligen rädda släktfoton, allt annat kan man skapa på nytt.
  Jag avviker genom att inte röka, inte dricka alkohol och inte gillar kaffe eller te. Det sist nämnda kan jag dricka i sällskap för jag har märkt att många blir lite förvirrade över det, men jag gillar inte dem.

  1. Ja, jag har en del gamla foton i en låda faktiskt. De är värdefulla för mig. Min pappa, min morfar som jag aldrig träffat… många andra nära och kära.

   Tänk att vi hade det där med Rimini lite gemensamt – verkar vara en kärleksplats 🙂

 5. Alla klarar inte av att dricka rödvin. Vissa får migrän har jag förstått. Jag har inget emot att köpa eller få rödviner 🙂

 6. Roligt att läsa. En sån liten stuga har vi, ett litet torp, vi skulle bara behöva den andra delen, någon som underhåller huset och sköter tomten. Och kanske en summa pengar för att köpa en färdig bastu… och sen en liten damm att simma omkring i efter bastun, haha. Ostar äter jag också en hel del av, de är svåra att avstå ifrån.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.