Hur galet som helst, del 74

Det här fenomenet har jag ännu inte stött på i Lovisa i stor utsträckning. Men har förstått att det utgör problem i större städer, till exempel vad jag har sett via bloggar skrivna i Sverige och i andra länder.

Den här bilden är tagen intill Kaisaniemiparken i Helsingfors. Lämnar man elsparkcyklarna var som helst? Tänk när det blir mörkt till natten om någon snubblar på dem eller kör på dem med cykel.

11 reaktioner på ”Hur galet som helst, del 74

 1. Ännu har jag inte sett någon el-sparkcykel annat än på bild, inte ens en felparkerad. Skönt att inte bo i en storstad.
  Svante

   1. Lite större än Kårböle skulle inte skada. Kårböle håller på att bli semesterby.
    Svante

   2. Det är inte bra för en by på landet att få fler sommargäster än bofasta. Det är då busarna dyker upp, och gör inbrott, både här och där.
    Svante

 2. Det var en himla snygg ”parkering” jämfört vad vi nollåttor får stå ut med. Är man synskadad så har man det inte roligt på trottoarerna speciellt inte på Söder i Stockholm. Tror dock att man sedan ett par månader tillbaka har infört ett nytt ”system” med dryga böter.

  1. Ja, böter är bra – om man får fast förövarna. Hur svårt kan det vara att ställa en sparkcykel mot en vägg? Eller i en ställning avsedd för sådana? Hmmm.

  1. Det jag inte känner till är att om de här elsparkcyklarna är privat egendom som bara lämnats där, eller om de hör till de där som man får åka gratis med. Alltså sparkcyklar som staden ställt till förfogande, och som kan tas varifrån som helst, användas och sedan lämnas var som helst? Tanken är ju nog ändå inte att de ska lämnas mitt på en gång- och cykelbana.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.