Öppna trädgårdar, Villa Ilenna

Namnet på den här trädgården har med ägarens namn att göra. Hon heter Anneli och då man vänder på bokstäverna blir det Ilenna 🙂

Lusthuset på bakgården. Gårdens ägare är också intresserad av tiffanyteknik. Vilket syns på dörren och på spaden som hänger på väggen 🙂
Då man står på bakgården ligger gårdshuset till höger och huvudbyggnaden rakt fram.
Här kan man slå sig ner i skuggan för att koppla av en stund.
Trädgården är liten och kompakt. Här odlas blommor av varierande slag, från tidig vår till sen sommar. Här finns också små gångar att promenera längs.

16 reaktioner på ”Öppna trädgårdar, Villa Ilenna

 1. Jättefint! En liten oas. Min man var också en trädgårdsnisse (bland mycket annat). När vi sålde huset efter 17 år sa en av de intresserade köpare: ”Jag skulle vilja ha huset bara för trädgårdens skull”.

  1. Det var ett gott betyg för allt jobb som gjorts där.
   En trädgårdsnisse skulle nog jag behöva om jag bodde i ett hus med gård – mycket jobb är det, särskilt om somrarna 🙂

  1. Jag skulle också gärna ha hus och trädgård, men inser för egen del att det är mycket jobb, som jag inte ensam skulle orka med.
   Men kanske man kunde avlöna en trädgårdsmästare så att man själv bara behöver titta på medan man smuttar på vinglaset 😀
   Kramar!

 2. Så fyndigt med Ilenna, vilket verkligen låter finskt. Spaden älskar jag. Den hade jag köpt direkt om jag hade haft en trädgård. Visste inte att den tekniken heter Tiffany. Tänk så mycket man lär sig. Gillar trädgården som inte så pedantiskt välordnad – eloge!

  1. Jag tycker nästan namnet låter italienskt 😀 Jag tror att spaden bara är en prydnad, men kanske den håller att jobba med – måste fråga gårdens ägare nån gång 🙂 Jag gillar också trädgårdar som lever lite sitt eget liv, att där kan finnas nån maskros och att allt inte är mätt med raka snören.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.