Tycker jag har fotat allt i Lovisa…

… men jag utgår från att alla inte har läst min blogg i tolv år, och att alla inte minns vilka bilder jag visat. Kanske har jag tagit bilderna från olika vinklar, under olika årstider.

Här fanns tidigare en bank på gatunivå. Nu finns här en begravningsbyrå och en disponentbyrå. I övre våningen finns bland annat bostäder. Byggnaden ligger vid Alexandersgatan.

Det här inlägget tidsinställde jag redan i går eftersom vi i dag har workshop med Nya Östis. Förmiddagen går till förberedelser för följande veckas tidning. En lista över alla artiklar ska alltid skickas ut då, och artikelidéer likaså.

På eftermiddagen träffas femton medarbetare för att diskutera ingresser och rubriker. Det finns alltid saker att lära sig och kunskap som behöver fräschas upp. Redan det att träffas IRL efter alla restriktioner som pandemin fört med sig innebär en upplevelse.

Om våra kunskaper borde fräschas upp så gäller samma sak detta hus. Målningen på väggen är fin, men byggnaden är annars i erbarmligt skick… Jag tror att den har någon skyddsbeteckning, men de skulle vara så fint om någon tog sig an huset och renoverade det. Byggnaden ligger på paradplats vid Drottninggatan i centrala Lovisa.

7 reaktioner på ”Tycker jag har fotat allt i Lovisa…

  1. Båda husen har sin charm. Men klart att bankhuset vinner med flera hästlängder.
    Ni har ju Nya Östis. Genom den kanalen kan man väl påverka beslutsfattare att huset bör fräschas upp för omgivningens och Lovisas skull. Och få svar vad planerna är.

    1. Tyvärr är det långsamma processer. Det har under många år påpekats och såvitt jag minns också utdelats varningar… samma om huset som skymtar till vänster. Det får dock rivas tror jag. Konstigt att så många ”skamfläckar” till hus får stå kvar på central plats och förfalla 😦

  2. Vist känner man ibland att alla foton är tagna, men det brukar dyka upp något nytt då och då i alla fall.
    Kram, Ingrid

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.