Fem en fredag, Oundvikligt

Vad gör du när solen går i moln?
– Knappt så att jag minns det. Solen har sällan gått i moln de fyra senaste veckorna. I dag gjorde den det för några sekunder då Pia och jag åkte till Strömfors på ett jobb. Jag hojtade till ”ETT MOLN!!!”

Hur tar du en paus en sommardag?
– Viktigt att pausa nu i sommarhettan med mycket vatten, ha tre fläktar som går inomhus, söka sig till skuggan om jag är utomhus. Pausar i jobbet genom att dricka vatten, sträcka på benen. Tar ibland cykelturer såsom av bilden synes.

Vad händer alltid under din sommar?
– Jag jobbar mycket. Men det finns också annat som alltid hör sommaren till. ”Sommar med Ernst” på tv och Bingolottos sommar. Att kolla när J.L. Runeberg-fartyget kommer till Lovisa första gången i juli. Så ofta som möjligt ut på mat och god dryck med vänner. Nu under pandemin bara korta resor som inte för mig många mil bort från Lovisa.

När är din sommar slut?
– Jag har ingen semester så jag pekar inte på den. Lediga dagar har jag då och då året om. Men sommaren är slut då löven fallit från träden och då det börjar vara så fuktigt och kallt att jag inte längre kan sitta på balkongen. Det har jag å andra sidan inte kunnat göra nu heller, de fyra senaste veckorna då vi haft +32 grader 🌞 och nätterna har inte heller varit kallare än +22–+26.

Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn?
– Skulle det äntligen komma ett regn snart tror jag att jag direkt skulle gå ut och ställa mig där och låta mig bli genomblöt 😂🌧 Skulle det regna många dagar i sträck, då skulle jag kanske läsa, lägga pussel, städa skåp osv.

23 reaktioner på ”Fem en fredag, Oundvikligt

 1. Jag var också glad för varenda moln som drog förbi idag. Håller med dig. Sommaren är över när löven faller. Ha en trevlig helg, kram!

 2. Vi pratade just om det, jag och syrran och påminde varandra om hur härligt det var på somrarna när det regnade och vi sprang nakna ute i trädgården och njöt av duschen från himlen.
  Kram, Ingrid

  1. Härligt att kunna springa naken runt! Det kan jag inte göra på min gård med flera våningshus som grannar 😱😂
   Men om jag bodde på landet utan större insyn till gården skulle jag absolut springa naken runt!
   Kram!

 3. Hade i stort sett kunna svara som du här. Vädret är ju helt underbart både hos dig och hos mig. Det ska vi vara glada för tycker jag.
  Det enda jag saknar nu när det inte regnat på riktigt på 6 veckor är doften av ett sommarregn. Den doften är speciell.

 4. Har ställt mig i regn någon gång och promenera i regn kan också vara skönt. Men det beror förstås på när, var, hur. Trevlig helg!

  1. Jag tycker också om värmen då jag kan välja var jag jobbar och annars befinner mig.
   Men utan luftkonditionering hemma är +33 i köket lite väl mycket och hur varmt jag har i sovrummet vet jag inte… brukar ha en fläkt mot sängen varje natt och den hjälper lite.

 5. vi bodde på landet under min uppväxt. då kom det ofta åskregn och pappa och vi barn rusade ut i ös- regnet. pappa hade nog något på sig men inte vi barn. skulle verkligen välkomna lite regn – mycket regn – i min förtorkade trädgård

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.