På liten utfärd i går

Många firar semester hemma, så kallad hemester i år. Det här var inte direkt en hemester-resa för mig, men lördagen försöker jag ha helt ledig – alltså så att jag inte jobbar med tidningen. Åkte med min syster till Strömfors bruk. Passade på nu då det var lite svalare väder.

Den troligen mest fotograferade vyn i bruksmiljön. Det gamla slangtornet. Jag antar att man förvarade brandbilarnas slangar här, för det finns också en gammal brandstation på området.

Ser man på! Carita har lyckats få människor med på sitt foto. Till höger en av de små charmiga försäljningsbodarna som finns på området. Här säljs mycket lokalt producerat hantverk.
Katja Laitikas flyttade sin vagn från Borgå torg till bruksmiljön i Strömfors och sa att hon fick fler kunder här. I går ringlade kön till hennes munkar, salta toasts, mackor, köttpiroger och pajer lång.
En gammal ladugård har förvandlats till cafeteria och försäljningslokal.
Bidrag nummer två till Skyltsöndag! Tycker om den här sortens visuellt vackra, tecknade och tydliga skyltar.

14 reaktioner på ”På liten utfärd i går

 1. Vilken trevlig tur och skönt med lite svalare väder så att orken finns.
  Här har jag varit för många år sedan men det var väldigt roligt att komma tillbaka.
  Stort tack för turen och de fina bilderna.
  Jag hade en jobbresa på gång i sommar till Valamo, Karelen, Borgå, Helsingfors och lite andra platser. Men den blev inställd. Knepigt att resa när mycket snabbt ändrar sig.

 2. Ser mysigt ut. Jag gillar också sådana ställen. Även kartan är toppen som alla kan förstå utan problem. Påminner mig om alla sommarmarknader, medeltidsdagar och annat roligt som är ett minne blott.

  1. Här får vi gå på marknader men helst ska alla använda munskydd inne i de små affärerna och reglerna med handsprit följs också bra.
   VI får hoppas vaccinen hjälper något så att vi snart kan resa igen. Själv behöver jag inte resa långt, men gärna till Sverige och/eller Norge.

 3. Innan jag läste sista stycket så tänkte jag ”det inlägget hade också passat till Skyltsöndag”. Å det tyckte du till synes också:-)
  Så mysigt där är! Miljön är sååå fin. Älskar byggnaderna och ladugården som förvandlats till cafeteria.

 4. Jag fick svar på min fråga innan jag ens ställde. Slangtornet. Väldigt intressant. Mysigt område som lockade mycket FOLK. 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.