Jag vill bli en pelargontant

Ibland får jag höra att pelargoner är ”sådana där mormor-blommor”. Egentligen är det ju en vacker beskrivelse fastän alla kanske inte menar det så.

Jag vill bli en pelargontant! De två som finns till höger på bilden har jag fått att övervintra och blomma på nytt. Nu har jag två till på balkongen. Så jag vill ha alla fem i köket till hösten och vintern.

De tappar sedan sina blad, gulnar, kan se trista ut. Men jag vattnar dem sparsamt och tuktar dem och sedan ger de mig åter glädje följande sommar och vår ❤

Jag väntar ännu på en tredje blomning här. Ni ser ju en knopp på växten till vänster 🙂

Det är något speciellt med pelargoner. Jag älskar dem ❤

25 reaktioner på ”Jag vill bli en pelargontant

 1. Du har ju bevisligen gröna fingrar så dy lär nog lyckas med dina pelargoner. Har en granne som lyckades med sina pelargoner speciellt väl ifjol. De blommade till 3 december. Sedan tog hon in dom och nu blommar dom för fullt igen. Hon är absolut en pelargontant;-)

 2. Jag är också en pelargon mommo, har väl än 30 st för tillfället var av 25 är olika sorter. Dör en får man köpa fyra till eller hur var det🤔😉

 3. Jag vill också bli en sådan tant. En höst när jag tagit in balkongväxterna tyckte jag att en rosa pelargonia passade perfekt hos mig. Frågan är bara om de kan övervintra inne i lägenheten? Är det bättre att de får vara i källarförrådet som visserligen är rätt varmt men iaf mörkt?

 4. Trevligt! Det är nog trevligt med grönt och skönt inomhus. Speciellt under det mörkare halvåret. Perlargontant låter som en trevlig beskrivning! 😃

 5. Oki,hoppas du lyckas med att bli en Pelargontant..Nu har det blivit lite skönare dagar,inte så förbaskat hett,idag halvmulet och 14,6 sköna grader..Haé Kram.

 6. Jag älskar också pelargoner men i år har jag bara en den är rosa.. Men jag lyckas aldrig att få dom att överleva vintern så varje höst ger jag bort dom.. Slänga dom klarar jag inte av.. Ha en fin dag kram 🤗👍

  1. Man får inte tröttna på dem fastän de ser dåliga ut på vintern 🙂
   Jag plockar bort alla dåliga blad och klipper ibland ner stjälkarna där det behövs, så blir de inte jätterangliga.
   Sedan skjuter nytt grönt fram på våren. Ger näringspinne åt dem, ibland förstås lite ny jord också 🙂
   Kram!

 7. Jag gillar dem också. Fick en stor kruka med halvdöda pelargoner av en granne som flyttade härifrån. Gav dem vatten, näring och omsorg och nu har dem fått knoppar. Hoppas de hinner blomma innan det blir för kallt.
  Ha en trevlig fredag! Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.