Den här flyttade in i dag

Det var rätt länge sedan min gamla hushållsassistent gick sönder. Låsmekanismen, som fanns i hårdplasten till locket, brast och då var dess saga all. Den gången fick jag slutföra brödbakningen med händerna, vilket jag inte gillar. För den som känner mig vet att jag vill undvika kladd så långt det går 🤣 I vilket fall som helst vill jag inte kladda med händerna!

Nu hade jag nöjt mig med en förmånligare variant som bara knådar deg, men sådana verkar inte finnas. Här kom en blender med, en citruspress och allehanda bett som bidrar till att man kan skära, krossa och riva allt möjligt ätbart. Heureka – jag kan till och med vispa grädde med denna!

Få nu se hur ofta och till vad jag mest använder assistenten. I första hand inköpt för att jag åter ska kunna baka mitt bröd själv ❤

Hösten kommer snart och jag kan få inspiration att baka något annat också, vem vet?

19 reaktioner på ”Den här flyttade in i dag

 1. Ser väldigt annorlunda ut än vad jag har sett här. Mer behändigt. Tar mindre plats. Bra köp.
  Jag köpte också en sån Kitchen Aid – svårt att placera så klart. Och sen började jag baka filmjölksbröd som inte behöver degas. Ja, knådas. Bara blanda ihop ingredienserna och in i ugnen. Hur lätt som helst.

 2. Jag har en likadan. Använder bara visp och degkroken. Den är lite ranglig och åker omkring på min bänk och degar större än på 0,4 liter vatten åker in i degkrokens uttag. Men den duger bra för mig som har ett litet hushåll 😊

  1. Oj då… låter inte bra med ranglighet, men där finns sugkoppar som fötter, de borde ju hjälpa?
   Bra att veta att man inte ska ha degar upp till en halv liter vatten, måste testa mig fram. Ogillar verkligen kladd! 😂

   1. Sugpropparna hoppar dom med när jag har bröddeg. Testat 0,5 liter men då åker deg in i maskinen. Det kanske inte gör ngt?

 3. Allt som gör livet lättare är bra. Om det dessutom är något man ogillar är det ännu bättre. Lycka till med assistenten. Önskar er ett bra samarbete 😀

 4. Det var helt otippat! Alltså att du vill baka ditt eget bröd igen. Hade inte en aning om att du gjorde det förut. Kanske du nämnt det någon gång, men det har jag glömt. Trodde du spenderade så lite tid i köket som det bara går – som jag då, men jag har uppenbarligen haft fel;-)
  En sak vi har gemensam här. Jag klarar heller inte knåda deg eller rulla köttbullar från hand. Med latexhandskar på går det, men inte annars – yuck.

  PS. Glöm inte att döpa hushållsassistenten till nåt. Då håller den längre;-) DS.

  1. Mat gör jag inte så ofta, inte i sommarhettan i alla fall. På hösten och vintern kan det bli lasagne, köttbullar eller nåt annat enkelt.
   Men att baka bröd gillar jag och har nåt tag bloggat om det, men det är nu säkert ett halvår sedan gamla maskinen gick sönder.
   Och precis… urk för att kladda med händerna 😖
   Visst ska assistenten få ett namn, måste klura ut nåt bra! Min bil som fått låna heter Herra Gee (=Herr G), kommer från registerplåten!

 5. Grattis till assistenten! Jag har en Kitchen Aid som jag använder till deg till bullar och bröd, vispa grädde ( ja det går utmärkt!), vispa till potatismos efter att potatisen är krossad, blanda till köttfärs för köttbullar, deg för kakor och småbröd. Pizza deg går det lätt att blanda till också. Den där kommer du säkert att få mycket bra användning för! 😃

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.