Fem en fredag, struktur och Flowers on Fridays, del 30

Ett blomsterarrangemang på restaurang Locales terrass.

Temat den här veckan hos Elisamatilda är Struktur.

Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
– Utan vidare den tid jag ger till mitt jobb. Utan struktur där skulle det bli kaos. En papperskalender på bordet där allt viktigt skrivs in. Många listor, bland annat en på datorn över planerade redaktionella jobb. En annan lista på bordet på ett papper där jag bockar av allt jag gjort.

Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
Kanske det att jag skulle avvara tid för att städa och att gå ut på promenader ibland.

Har allting sin egen plats i ditt hem?
– Det kan jag med gott samvete säga att så är det. Det är sällan jag behöver leta efter något, men klart att även det händer. Gillar inte att ha det stökigt, men ibland blir saker på hög då jag inte hinner med allt under hektiska arbetsdagar.

Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
– Nu då det inte längre är så stekande hett ute ska det bli något fler promenader än under juni-juli. Andra rutiner som kommer till under hösten torde vara att jag påbörjar ett nytt pussel och att det oftare blir tända ljus på borden och på balkongen.

Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?
– Listor, listor, listor, kalendrar, kom-ihåg. Har jag det noterat på listor är det bort från hjärnkontoret som stressmoment.

19 reaktioner på ”Fem en fredag, struktur och Flowers on Fridays, del 30

  1. Hade jag fortfarande jobbat så hade mina svar nog varit identiska med dina. Men som pensionär är det ett betydligt mindre strukturerat liv i mitt fall. Tycker det är otroligt skönt att slippa listor och att bocka av saker och ting.

  2. Min mor gör också listor. Jag själv förstår jag mig inte på listor. Försöker men misslyckas oftast. Även med matlistor som oftast glöms hemma. Eller gör jag nån lista men inget blir gjorda. Vad händer då? Ska man skriva ✍🏻 om igen? Jag är lost.

  3. Hos mig har också allt sin plats. Jag letar aldrig efter något och listor…listor…. är också min melodi 😀
    Blev salig när jag såg väldigt vackra spiralblock till halva priset. Efter 2 sekunder fanns 4 stycken i min korg 😂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.